LIVE: Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Vasile Ilie, consilier judetean PDL:

„Impartirea banilor la localitatile din judet la rectificativul de azi s-a facut dupa unele criterii, dar sunt primarii care nu au bani pentru a putea continua activitatea pana la finele anului.Va cer sa luati in considerare o noua rectificare bugetara pentru finele anului pentru aceste primarii.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Am reusit sa platim o suma extrem de mare pentru arierate. Am reusit cu eforturi foarte mari sa reducem de la 1000 de miliarde de lei la 130 de miliarde lei.

Voi semna o adresa catre toate unitatile administrative ca sa vedem exact care este situatia lor financiara. Vrem sa venim in ajutorul primariilor. O dificultate majora ramane la Campulung, unde va trebui sa gasim o solutie pentru situatia cu partia. Va trebui cu totii sa lucram la acest lucru. Am obtinut de la primaria de acolo un studiu de marketing pe care l-am inaintat mai departe. Solutia pe termen scurt e un parteneriat public-privat.

Am incercat sa tinem cont de cerintele majore in repartizarea sumelor de azi. Daca vor mai fi dificultati cu plata salariilor sau utilitati, avem in vedere sa putem interveni in decembrie cu sume de bani ca sa inchidem anul cum se cuvine.

Maine, voi fi la Iasi la un Forum Regional de investitii pe zona de NE. Mi-am propus sa prezint cateva proiecte aflate in stadiu de maturitate destul de bun. Voi prezenta proiectul fabricii de agro peleti, drumul judetean alternativ Iasi-Suceava si arealul urban Suceava-Botosani si Parcul Safari de la Paltinoasa.”


Intră acum și în grupul de