Tribunalul Suceava a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a primarului din Slatina, Ilie Gherman


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, cererea Parchetului Tribunalului Suceava privind arestarea preventivă a primarului din Slatina, Ilie Gherman, urmărit penal pentru abuz în serviciu. Primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, este urmărit penal pentru abuz şi neglijenţă, întrucât a refuzat să asigure finanţarea Şcolii Herla din localitatea Slatina, care astfel a ajuns în imposibilitatea de a cumpăra lemne pentru iarnă şi de a plăti salariile celor 49 de cadre didactice şi a celor nouă angajaţi din personalul auxiliar.

sentinta

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, ca nefondat, recursul promovat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, împotriva Încheierii Camerei de Consiliu nr. 9 din data de 8 noiembrie 2013, pronunţată de Judecătoria Fălticeni în dosar nr. 3926/227/2013 care a decis cercetarea în stare de libertate a primarului.

El a fost reţinut, vineri, de Parchetul Tribunalului Suceava şi a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Fălticeni a decis cercetarea acestuia în stare de libertate. Procurorii au introdus recurs la această soluţie care trebuia să se judece luni la  Tribunalul Suceava a amânat cauza pentru miercuri.

Actele necesare pentru deschiderea finanţării pentru trimestrul patru pentru Şcoala Gimnazială Herla din comuna suceveană Slatina, în sumă de 378.000 de lei, au fost semnate, luni dimineaţă, de primarul Ilie Gherman, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, vor fi astfel asigurate plata salariilor celor 45 de cadre didactice şi 14 cadre auxiliare ale şcolii, dar şi banii pentru asigurarea cu lemn de foc necesar încălzirii unităţii şcolare. Sinescu a explicat că şcoala are în stoc 60 de mc de lemn de foc, necesarul fiind de aproximativ 300 de mc.

În 15 octombrie, Prefectura Suceava a depus plângere penală la Poliţie împotriva primarului comunei Slatina, Ilie Gherman, pentru abuz în serviciu şi neglijenţă, întrucât nu a asigurat finanţarea Şcolii Herla, iar în 29 octombrie prefectul Florin Sinescu a cerut Judecătoriei Fălticeni, ca prin ordonanţă preşedinţială, să-l oblige pe edil să finanţeze unitatea de învăţământ respectivă. “Nu înţeleg încăpăţânarea acestui primar care refuză să-şi îndeplinească o obligaţie de serviciu. Din păcate, o soluţie administrativă nu există”, spunea prefectul.


Intră acum și în grupul de