Explozie puternica cu numeroase victime pe E 85 in comuna buzoiana Mihailesti

Accidentul s-a produs in comuna Mihailesti, judetul Buzau.

Camionul s-a rasturnat pe sosea si a luat foc. Incarcatura s-a incins si a explodat chiar in momentul cand pompierii se pregateau sa intervina pentru stingerea incendiului.

Explozia a fost atat de putenica incat a distrus soseaua pe o portiune de 40 de metri si a format un crater de cel putin 8 metri adancime.

Cateva case din comuna Mihailesti au fost avariate, iar circulatia pe soseaua nationala care duce spre capitala a fost oprita.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, in explozie au murit 17 persoane – pompieri, doi jurnalisti si pasageri ai unor masini oprite in zona.

„Un militar este disparut, iar de soarta a trei localnici nu se stie nimic. Numarul persoanelor decedate nu este inca definitiv”, a declarat ministrul delegat pentru administratia publica, Gabriel Oprea.

Jurnalistii Elena Popescu, in virsta de 26 de ani, si Ionut Barbu, 25 de ani, corespondenti ai Antenei 1, si-au pierdut viata in timp ce filmau interventia pompierilor.

Explozia a mai distrus doua autospeciale ale pompierilor si alte sase autoturisme.

La locul accidentului s-au deplasat mai multi procurori criminalisti si o echipa care ancheteaza posibilele cauze ale accidentului.

In comuna Mihailesti s-au deplasat si mai multi reprezentanti ai Guvernului.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Traian Panait, a declarat ca azotatul de amoniu transportat de camionul care a explodat provenea de la combinatul Doljchim si urma sa fie livrat societatii agricole Beearsen din Piatra Neamt.

El a precizat ca o echipa formata din reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane si ai Politiei a fost trimisa la sediul societatii de transport ca sa verifice daca firma detine toate autorizatiile necesare pentru un astfel de transport.

Ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, a declarat ca se face tot posibilul pentru ca soseaua distrusa sa fie refacuta pana duminica. Pana atunci, traficul va fi dirijat pe un drum provizoriu.