Explozie puternica cu numeroase victime pe E 85 in comuna buzoiana Mihailesti


Intră acum și în grupul de

Accidentul s-a produs in comuna Mihailesti, judetul Buzau.

Camionul s-a rasturnat pe sosea si a luat foc. Incarcatura s-a incins si a explodat chiar in momentul cand pompierii se pregateau sa intervina pentru stingerea incendiului.

Explozia a fost atat de putenica incat a distrus soseaua pe o portiune de 40 de metri si a format un crater de cel putin 8 metri adancime.

Cateva case din comuna Mihailesti au fost avariate, iar circulatia pe soseaua nationala care duce spre capitala a fost oprita.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, in explozie au murit 17 persoane – pompieri, doi jurnalisti si pasageri ai unor masini oprite in zona.

„Un militar este disparut, iar de soarta a trei localnici nu se stie nimic. Numarul persoanelor decedate nu este inca definitiv”, a declarat ministrul delegat pentru administratia publica, Gabriel Oprea.

Jurnalistii Elena Popescu, in virsta de 26 de ani, si Ionut Barbu, 25 de ani, corespondenti ai Antenei 1, si-au pierdut viata in timp ce filmau interventia pompierilor.

Explozia a mai distrus doua autospeciale ale pompierilor si alte sase autoturisme.

La locul accidentului s-au deplasat mai multi procurori criminalisti si o echipa care ancheteaza posibilele cauze ale accidentului.

In comuna Mihailesti s-au deplasat si mai multi reprezentanti ai Guvernului.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Traian Panait, a declarat ca azotatul de amoniu transportat de camionul care a explodat provenea de la combinatul Doljchim si urma sa fie livrat societatii agricole Beearsen din Piatra Neamt.

El a precizat ca o echipa formata din reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane si ai Politiei a fost trimisa la sediul societatii de transport ca sa verifice daca firma detine toate autorizatiile necesare pentru un astfel de transport.

Ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, a declarat ca se face tot posibilul pentru ca soseaua distrusa sa fie refacuta pana duminica. Pana atunci, traficul va fi dirijat pe un drum provizoriu.


Intră acum și în grupul de