Caii din Galanesti, Volovat si Marginea vor fi dotati cu microcipuri


Intră acum și în grupul de

El a spus ca inmatricularea cabalinelor face parte dintr-un program national al Agentiei Nationale Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor care presupune individualizarea acestor animale si supravegherea miscarii cailor atit pe teritoriul Romaniei, cit si in cazul celor exportati. Cimpan a mai spus ca pina la sfirsitul acestui an urmeaza ca intregul efectiv de cai existent la nivelul judetului sa fie dotat cu asemenea microcipuri.

Cimpan a declarat ca de la inceputul acestui an un numar de 135 de cabaline au fost inmatriculate in judet, din care 108 la caii anemopozitivi(diagnosticati cu anemie infectioasa).

Directorul DVSA Suceava a spus ca cele 1000 de microcipuri vor fi implantate cailor din comunele sucevene Galanesti, Volovat, Marginea.

Cimpan a precizat ca dupa luna iulie, caii dotati cu microcipuri vor intra in baza nationala de date . Directorul DVSA Suceava a explicat ca microcipurile sint amplasate in regiunea gitului, sub piele, fiind singura metoda nedurereroasa de individualizare cunoscindu-se faptul ca acest animal este foarte sensibil la durere.

” Microcipurile permit aflarea zonei de provenienta a cailor precum si a antecedentelor epidemiologice”, a mai spus Cimpan.


Intră acum și în grupul de