Profesorii suceveni participa, miercuri, la o greva de avertisment de doua ore


Intră acum și în grupul de

Cernica a spus ca greva de avertisment se va desfasura, miercuri, intre orele 12-14,00 , in toate unitatile de invatamint sucevene , urmind ca reprezentanti ai SJI „Spiru Haret” Suceava sa participe la Bucuresti la un miting de protest care este programat pentru data de 2 iunie.

Cernica a spus ca negocierile cu reprezentantantii Guvernului au vizat elaborarea unei noi legi specifice de salarizare pentru intregul personal din invatamint si termene pentru solutionarea cererilor privind majorarea salariilor . Cernica a spus ca prin excluderea personalului nedidactic de la majorarea cu 5% a salariului promisa de Guvern incepind cu luna mai se creaza nemultumiri in rindul acestei categorii de personal.

El a spus ca reprezentantii Guvernului au anuntat ca, pina la sfirsitul lunii iunie, va fi definitivat proiectul unei legi speciale privind salarizarea personalului din invatamint aratind insa ca proiectul trebuie aprobat si de cele doua Camere ale Parlamentului care in acea perioada intra in vacanta.

Reamintim ca sindicatele din invatamint au declansat o serie de proteste, in ultima luna, cerind elaborarea unei legi a salarizarii personalului din educatie si cresterea salariilor pentru toate categoriile de angajati din educatie.


Intră acum și în grupul de