Decalogul liberal privind integrarea in UE denatureaza complet realitatea

“PNL este atat de orbit sa transmita doar mesaje anti-PSD, incat denatureaza grosolan datele privind procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Afirmatiile PNL sunt demagogice, cu interpretari care nu corespund realitatii”, precizeaza Puscas.
Astfel, Mircea Cosea sustine, intr-un interviu, ca Romania a cedat in negocierile pentru agricultura, “prefacandu-se ca nu stie nici macar ca aceste negocieri sunt in curs de derulare si, deci, nu avem rezultate definitive”.
“Romania a cerut o suplimentare a propunerilor initiale ale Comisiei Europene si se bate pentru a obtine cele mai bune solutii in negocieri pentru agricultorii, producatorii si procesatorii romani. Este regretabil ca dl. Cosea, care a detinut in anii 90 demnitati publice foarte importante, face afirmatii fara acoperire, demagogice, doar de dragul obtinerii unor efecte electorale, chiar cu pretul atingerii intereselor generale”, adauga Puscas.
El sustine, pe de alta parte, ca afirmatia privind asa-zisul conflict dintre capacitatea Uniunii Europene de a sprijini financiar procesul de aderare a Romaniei si incapacitatea guvernarii PSD de a asigura cadrul institutional si legal de utilizare a fondurilor este total lipsita de orice temei. “Institutii de gestionare a acestor fonduri se gasesc atat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, al Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, si Ministerul Mediului dar si a altor institutii, in functie de specificul programului. Pentru agricultura, fondurile sunt gestionate de catre Agentia SAPARD, Ministerul Agriculturii si Ministerul Finantelor Publice. In plus, gradul de absorbtie a fondurilor PHARE, ISPA si SAPARD a crescut semnificativ, dovedind faptul ca aceste institutii functioneaza”, arata Puscas.
El precizeaza ca modificarile institutionale introduse de guvern au avut ca scop intarirea capacitatii de implementare a acquis-ului la nivelul administratiei publice, iar efectele pozitive se vad chiar in acest context electoral, cand administratia continua sa lucreze pentru apli