La Suceava-expozitie de grafica apartinind unui pictor german


Intră acum și în grupul de

Asistentul cultural al Institutului german de relatii culturale cu strainatatea IFA pentru Suceava, Werner Wegendt a spus in cadrul deschiderii expozitiei ca artistul plastic Rupprecht Geiger, in virsta de 96 de ani, a realizat lucrari plastice pe front in perioada celui de-al doilea razboi mondial in Ucraina si Grecia, iar din anul 1948 a pictat primele sale tablouri abstracte.

El a subliniat ca pictorul german Geiger a fost profesor al Academiei de Arta din Dusseldorf , a avut expozitii atit in Germania, cit si la Sankt Petersburg si Sao Paolo, citeva din lucrarile sale fiind expuse in prezent si in sediul Bundesttag-ului.

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Ioan Cocuz a declarat ca expozitia de grafica Rupprecht Geiger este a treia expozitie de gen gazduita de Complexul Muzeal Bucovina prin intermediul IFA.El a spus ca in anii 1999 si 2000, pe simezele muzeului au fost expuse lucrari ale graficienilor germani Barlach si Grieshaber.

„Aceasta colaborare fructuoasa se datoreaza interesului deosebit pe care asistentii culturali ai acestui institut , care au activat de-a lungul timpului in Suceava, pe linga Forumul German , l-au acordat muzeului nostru, este o expresie a recunoasterii valorii si profesionalismului institutiei noastre”, a spus Cocuz.

El a apreciat ca lucrarile pictorului german Geiger expuse pe simeze invita la meditatie privind raportul culoare-forma , reconstruind lumea din formele ei de baza.

Expozitia va putea fi vizitata pina in data de 17 iunie.


Intră acum și în grupul de