Depozite de furaje incendiate intentionat in Negrileasa si in Frasin, 12 tone de fan au ars in flacari


Intră acum și în grupul de

Garda de intervenţie Gura Humorului, cu două autospeciale, a intervenit sâmbătă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Viorel B., din satul Negrileasa din comuna Stulpicani a informat ISU Suceava.

În incendiu, care a fost stins după trei ore de intervenţie, au ars două depozite de furaje, construite din lemn şi acoperite cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 65 metri pătraţi, iar flăcările au afectat şi circa cinci tone de fân.

Cel mai probabil, cauza izbucnirii flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, precizează sursa citată.

Din verificările efectuate de echipa operativă a Poliţiei Suceava, s-a stabilit faptul că  proprietarul deţine o suprafaţă de teren fânaţ unde are construit două anexe din lemn, în suprafaţă de 32 mp fiecare, una în care se găsea depozitată cantitatea de 3000 kg fân, iar cealaltă pentru adăpost de animale care era nelocuită. Ambele anexe au ars în totalitate, iar cantitatea de fân a fost deteriorată, pagubele fiind stabilite la 10.000 lei.

incendiu violent

Tot sâmbătă, Garda de intervenţie Gura Humorului a mai fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit în oraşul Frasin, la gospodăria Rodicăi M.

Incendiul, a izbucnit la un fânar, construit din lemn şi acoperit cu tablă şi ţiglă, care a ars pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. Au fost distruse de foc şi circa şapte tone de fân.

Ca şi în cazul intervenţiei pompierilor de la Negrileasa, cel mai probabil, cauza izbucnirii flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din primele verificări ale Poliţiei s-a stabilit că proprietarul fânarului este M.Nicolae, de 71 ani, din satul Bucşoaia, iar acesta este amplasat  într-un loc izolat faţă de casele de locuit şi drumurile principale aflate în zonă, accesul putându-se efectua doar prin prundul pârâului Suha, ori prin escaladarea gardurilor de la grădinile alăturate.

În incendiu au fost distrusă cantitatea de 5000 kg fân, baloţi de paie şi material lemnos (lătunoaie, dulapi şi rigle), pagubele fiind stabilite la circa 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de