Cadrele didactice de la Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni pregătesc “paşapoartele” pentru piaţa muncii


Intră acum și în grupul de

Timp de două săptămâni, opt cadre didactice de la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni și-au dezvoltat competenţele profesionale printr-un schimb de experiență în Franța.

Activitățile desfăşurate în cadrul proiectului LEONARDO DA VINCI VETPRO,  cu tema Schimb de bune practici în certificarea competenţelor profesionale dobândite în învăţământul profesional şi tehnic european, s-au desfășurat în cadrul organizației de primire ENILV (Ecole Nationale des Industrie du Lait et de la Viandes), un liceu tehnologic, specializat în industria agroalimentară de peste 80 de ani, din localitatea La Roche sur Foron, Franța.

În perioada 28.10.2013-10.11.2013, profesorii beneficiari (mentori, formatori şi profesori de specialitate) și-au îmbunătățit competenţele pedagogice prin însuşirea unor noi practici de planificare, de îndrumare, de monitorizare şi de evaluare a competenţelor profesionale. De asemenea, cadrele didactice și-au dezvoltat abilităţi de aplicare a metodelor şi a instrumentelor de stimulare a creativităţii şi a competitivităţii. În același timp s-au urmărit asigurarea calităţii formării profesionale şi inserţia pe piaţa muncii.

Toate acestea se constituie ca rezultat al muncii din cadrul meselor rotunde, al temelor dezbătute și al instrumentelor realizate în cadrul atelierelor de lucru, în colaborare cu profesorii din Franța.

Pe întreaga perioadă a mobilității, profesorii fălticeneni s-au bucurat de profesionalismul, ospitalitatea și cultura profesorilor francezi.

profesori lovinescu


Intră acum și în grupul de