Servicii de asistenta sociala la standarde europene in orasul SIRET


Intră acum și în grupul de

Proiectul S.O.C.I.A.L. propus de Primaria orasului Siret a obtinut sprijinul Fundatiei Umanitare „O NOUA VIATA” si se deruleaza in orasul Siret incepand cu luna decembrie 2003, data la care au demarat activitatile de planificare si licitatiile pentru achizitii de bunuri si servicii necesare implementarii proiectului.

Proiectul S.O.C.I.A.L. propune extinderea caminului de batrani din orasul Siret in vederea dezvoltarii si imbunatatirii serviciilor de asistenta sociala avand drept obiectiv general contribuirea la cresterea calitatii vietii in orasul Siret.

Scopul proiectului este imbunatatirea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice din orasul Siret, includerea sociala a somerilor din orasul Siret si dezvoltarea capacitatii Primariei Siret de a lucra in parteneriat cu institutii din domeniul asistentei sociale.

Beneficiari directi ai proiectului sunt persoane varstnice dependente care vor fi internate in cadrul Centrului de Asistenta „Ingvar Kamprad”, precum si someri ce vor fi angajati si instruiti in cadrul Centrului de Asistenta.

Activitatile principale ale proiectului constau in executarea lucrarilor de constructie pentru extinderea Centrului de Asistenta „Ingvar Kamprad”, echiparea si dotarea Centrului de Asistenta conform standardelor europene si, in final, furnizarea serviciilor de ingrijire a persoanelor varstnice dependente.

Orasul Siret dispune de un singur camin de batrani, care ofera servicii de ingrijire si asistenta sociala. Capacitatea actuala de cazare in Centrul de Asistenta „Ingvar Kamprad” este de numai 9 locuri, nereusind sa faca fata solicitarilor. Din cei 80 de batrani in situatie de dependenta 9 batrani sunt luati in evidenta si se afla in faza de evaluare pentru a fi internati. Analiza problemelor si a constrangerilor cu care se confrunta orasul Siret au condus la concluzia ca extinderea capacitatii si serviciilor actualului Centru este nu numai o solutie viabila ci si absolut necesara.


Intră acum și în grupul de