LIVE: Conferinta de presa comuna sustinuta de presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, prefectul Florin Sinescu si primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

lungu, nechifor, sinescu

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Ziua Bucovinei a fost un eveniment de mare tinua si vrem ca si 1 Decembrie sa fie la fel. Suntem pregatiti cu toate elementele, inclusiv cu sosirea tehnicii militare. Avem un numar mare de stegulete tricolore pe care le vom imparti tuturor celor prezenti la eveniment. Si restul elementelor au fost pregatite si le vom livra asa cum au fost programate. A fost o activitate extrem de complexa si e unica la Suceava.”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Pentru prima data, Primaria Suceava se aliniaza traditiei din tara si vom oferi fasole cu carnati sucevenilor. Avem doua puncte de distributie. Vom avea si fasole de post, dar si vin. Punctele vor fi marcate foarte bine de jandarmi. Le vom oferi, incepand cu ora 14. Avem 5.000 de portii de fasole si 300 litri de vin. Pentru al zecelea an consecutiv, vom aprinde luminile din bradul de Craciun la ora 17.  Trei avioane de mici dimensiuni vor survola cerul Sucevei.”

Nechifor:

Va trebui sa vedem ce inseamna preluarea patrimoniala a institutiilor descentralizate. Eu cred ca nu vor fi dificultati. La nivel de coordonare, vor trece de la minstere la CJ sau Primarie. Salut decizia luata la Vilnius la Consiliul European. E foarte importanta pentru noi. Speram ca si Ucraina sa poata sa isi gandeasca un calendar clar chiar daca asta inseamna un numar de ani. Ca stat membru UE, vom incerca colaborarea.

La modul cel mai serios, vom incerca sa depasim dificultatile pe care Romania le-a intampinat. La momentul respectiv, nu am beneficiat de niciun suport extern. Ca beneficiar, vreau o clarificare a Programului Operational Transfrontalier, Romania-Moldova-Ucraina. Cred ca vor fi doua programe separate, Romania- Moldova si Romania-Ucraina. Ce am sadit cu multi ani inainte prin proiectele derulate, sa mearga mai departe.”


Intră acum și în grupul de