Nechifor despre preluarea patrimoniala a institutiilor descentralizate: „Nu vor fi dificultati”


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor 3

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că va trebui să se stabilească foarte clar ceea ce înseamnă preluarea patrimonială a instituţiilor descentralizate.  „Eu cred că nu vor fi dificultăţi. La nivel de coordonare, vor trece de la ministere la Consiliul Judeţean sau Primărie. Nimeni nu pleacă dintr-o locaţie în alta, ci se schimbă doar coordonarea”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă, precizând că nu are elemente că la Suceava ar exista probleme de genul celor semnalate premierului Victor Ponta de preşedintele CJ Cluj. „Nu avem elemente de acest gen în Suceava”, a declarat Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că în cazul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Suceava patrimoniul în care aceasta funcţionează este al Consiliului Judeţean Suceava.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), a cerut, joi, premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisă, să revoce unele dispoziţii prin care sunt „devalizate” instituţii care ar urma să revină autorităţilor locale după descentralizare, susţinând că bunuri materiale ale acestora sunt transferate „pe şest” structurilor ce rămân la ministere.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a replicat, joi, preşedintelui CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu, într-o scrisoare deschisă,  precizând că structurile supuse descentralizării vor fi transferate odată cu bunurile deţinute în momentul angajării răspunderii Guvernului pe Legea descentralizării.


Intră acum și în grupul de