”Daca voturile ne vor pune in postura de a fi arbitru asta nu e dorinta noastra


Intră acum și în grupul de

Reporter-Domnule presedinte, ne aflam la finalul campaniei electorale asa ca as vrea sa va intreb care este tonusul in tabara PUR?

Constantin Gheorghe-De la bun inceput as vrea sa mentionez ca este perioada in care in mod normal vezi finalitatea unei munci. Noi am inceput reconstructia partidului acum trei luni si cred ca pina acum ne-am facut datoria. Mai mult de atit am reusit in acest interval de timp foarte scurt sa depunem liste complete la Consiliul Judetean, la municipiul Suceava, am reusit sa depunem liste in 106 localitati din judet ceea ce reprezinta un procent de 95% si sa desemnam candidati de primar in 87 de localitati reprezentind un procent de aproape 80%. Eu zic ca, statistic vorbind, este o performanta, iar calitatea oamenilor nostri este foarte buna. Sigur ca cei care au facut politica de-a lungul anilor poate s-au si stabilizat in anumite partide. Noi am reusit sa atragem oameni care intr-o proportie egala sa spunem cu cei care au mai facut politica sunt oameni noi pe scena politica, oameni credibili, gospodari, oameni in care noi avem mare incredere. De altfel, in perioada aceasta de dupa depunerea listelor dar si inainte, insa cu o periodicitate mai accentuata, am strabatut aproape 80 de localitati si am stat din nou de vorba cu candidatii nostri, cu consilierii nostri, cu electoratul aferent si peste tot am gasit o simpatie deosebita fata de acest partid umanist care era perceput ca un partid fara o doctrina. Partidul nu era bine conturat, nu se cunostea doctrina, aici era problema. Lumea nu stia ce vrea acest partid, care sunt orientarile si prioritatile si atunci noi am avut rabdarea sa le explicam ca PUR are in centrul preocuparii sale omul si familia, bunastarea lui, dezvoltarea lui, sanatatea lui si crearea unui cadru legislativ ca el sa-si poata dezvolta toate calitatile care le detine. Nicaieri pe unde am umblat nu am fost intimpinati cu ostilitate ceea ce este un semnal pozitiv pentru noi. Sigur ca simpatia sau votul este mai greu de controlat dar faptul ca nu am fost priviti cu ostilitate inseamna ca totusi am intrat in interesul electoratului.

R-Ati avut discutii cu mii de oameni in aceasta campanie electorala. Care au fost problemele cele mai frecvente pe care le-au ridicat acestia si ce solutii au oferit umanistii?

C.G.-Sunt foarte multe probleme. Mi-ar fi greu sa le punctez pe toate dar in localitatile rurale problemele cele mai grave sunt cele legate de infrastructura, drumuri, podete, drumurile de comunicare intre comune, apa potabila si canalizarea. Ar mai fi problemele referitoare la transportul in comun, situatia in care se afla caminele culturale, cultura in general si traditiile care au disparut. Judetul nostru este unul din cele mai complexe, are ses, are deal, are munte. Fiecare zona geografica are probleme specifice si este foarte greu sa le enumeram. Noi spunem atit, ca la problemele ridicate in localitatile unde am fost PUR poate gasi solutii. Solutii de rezolvare, solutii de finantare, solutii de finalizare.

R-Cum evaluati sansele PUR Suceava in aceste alegeri locale?

C.G.-Sigur ca atunci cind am plecat la drum ne-am propus sa reconstruim si sa participam efectiv pe scena politica. Asta insemna ca ne-am propus sa indeplinim pragul electoral si sa fim prezenti in administratie. Prima conditie este sa participi, iar dupa ce ai participat si ai muncit a doua conditie este sa treci pragul electoral. Noi consideram ca oamenii nostri din teritoriu, absolut toti, isi vor da silinta sa aduca la urne cit mai multi cetateni care sa voteze PUR, ca sa putem trece acest prag, ca sa putem in patru ani de zile sa fim prezenti in administratia locala, ca sa putem sa ne impunem doctrina si punctele de vedere, sa fim considerati un partid puternic.

R-Ce categorie de electorat ati vizat in aceasta campanie electorala?

C.G.-Ca sa fiu sincer noi ne-am adresat celor nehotariti, zonei de electori care sunt plictisiti, dezamagiti pentru ca ceilalti erau bine ancorati la partide care functionau de atita timp pe scena politica a judetului si care au reusit sa-i capaciteze intr-un fel sau altul. Nu contest nici calitatea partidelor nici a oamenilor. Noi ne-am adresat in primul rind acestui palier de nehotariti determinindu-i sa vina la vot, determinindu-i sa creada ca votul este important, participarea lor la vot este importanta si nu sa astepte ca sa se schimbe ceva in acest judet, in aceasta tara prin mijloace supranaturale. Le-am explicat care este orientarea noastra, care este politica dusa de noi si am incercat sa-i lamurim sa participe la vot pentru ca viitorul lor si al copiilor lor depinde efectiv de felul cum voteaza ei din patru in patru ani.

Ati fost ani de zile arbitru international de fotbal. Veti „arbitra” si „meciul” pentru cistigarea functiilor de conducere ale Consiliului Judetean?

-Ceea ce vreau sa spun este ca nu voi face jocuri. Nu ne-am propus sa fim arbitri, noi ne-am propus sa participam in Consiliul Judetean. Daca voturile ne vor pune in postura de a fi arbitru asta nu e dorinta noastra.

R-Ati spus la un moment dat ca printre obiectivele pe care le vizeaza PUR este „eventual” o functie de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Daca va mentineti acest obiectiv cum credeti ca-l veti putea realiza?

C.G.-As vrea sa va raspund ca un om politic. Peste patru ani probabil o sa atacam presedintia Consiliului Judetean. Sigur ca realisti fiind in urma a ceea ce s-a intimplat cu PUR in 2003 in primavara noi ne-am propus sa participam. Daca ni se va oferi sansa sa participam si vom primi voturi pentru un post sau altul atunci numai Consiliul Judetean va decide . Noi ne dorim ca oricare alt partid sa fim cit mai sus.

R-S-a format acea coalitie anti PSD in jurul PNL-ului si era vorba sa adere si PUR. Ce s-a intimplat?

C.G.-Aceasta perceptie ca era vorba sa fie si PUR-ul nu este reala. Asta a hotarit-o un partid anume. Noi nu am fost in mod oficial solicitati. Nu ni s-a trimis un protocol in forma lui originala sa-l studiem si sa luam o hotarire. Eu ca persoana sunt presedintele partidului dar nu conduc de unul singur. Un asemenea gest politic trebuia analizat, discutat si dupa aceea se lua o hotarire. Eu nu am primit absolut nimic oficial. Sigur ca daca si-ar fi dorit, cei care sunt in aceasta coalitie trebuia sa ne solicite la modul oficial. Noi avem o structura bine asezata, avem un sediu de partid, avem un secretariat, avem tot ce trebuie si atunci trebuia sa vina in mod oficial sa facem o analiza pentru ca nu conduc de unul singur. Eu nu sunt un dictator, sunt un om caruia ii place sa lucreze in echipa, iar echipa PUR pina acum a luat decizii intelepte si nu vom dezamagi nici membrii de partid si nici electoratul.

R-Ce mesaj transmiteti sucevenilor?

C.G.-Vreau in primul rind sa-i invit sa-si exercite dreptul de vot, un drept constitutional fundamental care ne da puterea sa decidem viitorul comunitatilor. Vreau sa asigur cetatenii de verticalitatea partidului pe care-l conduc si sa le spun ca votind PUR, candidatii sai la functiile de primar si consilier, vor vota pentru viitorul si pentru bunastarea lor.


Intră acum și în grupul de