Mii de suceveni au participat, duminica, la celebrarea Zilei Nationale a Romaniei, la Suceava(FOTO)


Intră acum și în grupul de

PC010663Mii de suceveni, adulţi şi copii, au ieşit duminică, 1 decembrie 2013, din case, pentru a participa la celebrarea Zilei Naţionale a României.

Într-o zi superbă de iarnă, oamenii au avut ocazia să asiste la un program special gândit în detaliu de autorităţile sucevene, care au reuşit să bifeze evenimentul cu brio, organizând cea mai mare paradă militară de după 1989.

La paradă au defilat trupe ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI, fiind prezentate TAB-uri, artilerie tractată, autospeciale de transmisiuni, dar şi tehnica de intervenţie a Poliţiei Suceava, ISU Suceava, Inspectoratului de Jandarmi, Poliţiei de Frontieră şi SRI. După defilare, sucevenii au avut posibilitatea să vadă tehnica militară care a fost expusă în zona din faţa Palatului Administrativ din Suceava.

Pe lângă defilarea formaţiunilor MApN, MAI şi SRI, zona a fost survolată şi de trei avioane de mici dimensiuni, colorate în roşu, galben şi albastru, care au lansat fum în cele trei culori ale steagului naţional.

Un număr de 5.000 de steaguri tricolore, cu versurile imnului naţional, au fost distribuite sucevenilor prezenţi la paradă, îndemnându-i pe aceştia să intoneze Imnul României.

O premieră pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie a fost faptul că Primăria Suceava a oferit fasole cu ciolan şi vin, dar şi fasole de post, fiind pregătite 5.000 de porţii de fasole şi 300 de litri de vin. Pentru a nu se crea îmbulzeală, porţiile de fasole au fost distribuite în două puncte marcate de jandarmi.

Tot duminică, de la ora 17.00, Primarul Sucevei, Ion Lungu a aprins instalaţiile de iluminat de sărbători, iar apoi a fost organizată o defilare cu torţe pe străzile oraşului. Totodată, pe esplanada din centrul oraşului s-a dansat Hora Unirii în care au fost invitaţi să se prindă toţi sucevenii.

Vezi galeria foto de la eveniment https://www.newsbucovina.ro/evenimente/93677/ziua-nationala-a-romaniei-marcata-cu-fast-la-suceava-galerie-foto


Intră acum și în grupul de