LIVE: Nechifor, Sinescu si Lungu, conferinta de presa comuna la sediul CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, prefectul Florin Sinescu si primarul Ioan Lungu sustin o conferinta de presa comuna la sediul CJ Suceava.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Am inchis o operativa cu toti cei implicati ca institutii in actiunile de la 1 Decembrie. Pot spune ca m-am simtit foarte mandru ca sunt roman si cred ca asta au simtit multi suceveni. Dupa calculul nostru, pentru intreaga zi au fost spre 20.000 de suceveni participanti. Nu stim daca toti sunt unici. Seara erau peste 10.000 de suceveni la brad. Multumesc celor care au ales sa isi petreaca Ziua Nationala in strada. A fost impresionant.

A iesit bine, iar azi am tras cateva concluzii. Data viitoare, ne vom putea organiza ireprosabil. Mai avem in fata c ateva elemente importante de Craciun si Revelion. Si aseara am discutat ce vom face anul viitor, sunt elemente de surpriza pentru suceveni. Ne focalizam pentru 18 decembrie, Ziua Minoritatilor. Ne adresam pe 18 decembrie tuturor sucevenilor. Vrem sa facem o actiune in teritoriu, in mai multe localitati din judet.

Cat de curand vom avea si secretar nou al judetului Suceava. Cat de repede se va face asta. Dl Pascu iese la pensie si ii multumesc pentru toate activitatea.

In calendarul religios, pe 30 noiembrie e Sf. Andrei. Eu stiu ca noaptea de dinainte de ziua asta e pentru dragoste, pentru a feri de stafii. Ce o fi visat cei din PDL nu cunosc,  dar probabil, ca sunt stafii care ii deranjeaza atunci cand nu au treabaa. Noi mergem mai departe.

Despre Radauti stiam ca au fost foarte multe controale  pe vremea cealalta dintr-un motiv simplu: de a-l tine pe Olarean captiv. Pe principiul ca hotii striga hotii asta a fost. Presiune nu exista pe nimeni. Tot ce am stabilit cu prefectul este pentru respectarea legalitatii. La Slatina e un exemplu clar cand ingerinta primarului a creat o ilegalitate.”

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

„A fost o munca de echipa. In aceeasi formatie s-a realizat si ziua de 28 noiembrie. Au fost lucruri realizate foarte bune si sper ca sucevenii sa aprecieze. Pe langa tehnica militara si militari, in trafic au fost 90 politisti care au asigurat ordinea publica. Nu am avut evenimente rutiere. Multumesc celor din Divizia 81 Bistrita care au participat la Suceava. Au plecat in aceasta dimineata spre localitatea lor.”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Cred ca a fost cea mai frumoasa zi de 1 Decembrie. A fost si o zi superba si cred ca totdeauna cand te uiti in urma lucrurile puteau fi facute mai bine. Urmeaza in perioada 6 decembrie-10 ianuarie deschiderea Targului de Craciun. Am discutat aseara ca Datinile si Obiceiurile sa fie sarbatorite pe 30 decembrie si nu pe 27 cand e zi libera in tara.  Revelionul va fi organizat tot la Iulius Mall pentru ca e locatia cea mai potrivita. Zona centrala nu mi se pare oportuna. Daca organizam Revelionul acolo, riscam sa stricam toata munca realizata pana acum.

La un an de la inaugurarea parcarilor subterane, cred ca se dovedesc a fi un succes. Peste 50 % din locurile de parcare sunt de regula ocupate. Totdeauna gasesti mai multe aprecieri la cei care ne viziteaza orasul decat la cei care locuiesc in el. Cat de curand vom avea si secretar nou al judetului Suceava. Pentru ce e in Casa Culturii nu exista autorizatie. E doar un certificat de urbanism care nu indeplineste conditiile. Problema pleaca de la proprietar. El cere autorizatia. E o problema de proprietate pe care nu vreau sa o comentez. Noi am dat sistare de lucrari, dar va actiona in instanta si lururile vor continua.

 


Intră acum și în grupul de