Autoritati judiciare din Belgia asista la perchezitii in Suceava privind un caz de furt de utilaje de constructii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un procuror din Bruges şi trei poliţişti din această localitate, au asistat, în cursul zilei de miercuri, la cinci percheziţii efectuate în localităţi sucevene, fiind vizată o reţea de furt  şi trafic de utilaje de construcţii de mare tonaj, valoarea acestora fiind de aproximativ un million de euro.

Anchetatorii din Bruges cercetează furtul, în perioada 2007-2008, a unui număr de 12 utilaje  de acest tip, fiind vizaţi patru suceveni care le-ar fi falsificat ulterior seriile de pe şasiu şi apoi au întocmit acte de vânzări successive între ei pentru a acoperi furtul.

O parte dintre utilaje au fost vândute apoi cu sume de 50.000-60.000 de euro, dar cele rămase au fost folosite de cei patru care şi-au înfiinţat societăţi comerciale şi le-au închiriat diverselor firme de construcţii.

Percheziţiile de miercuri s-au desfăşurat în Rădăuţi, Măneuţi, Frătăuţii Noi, Mililăşuţi şi Volovăţ, pentru identificarea unora dintre utilajele furate şi deţinute de suspecţi.

Acţiunea a fost aprobată de Tribunalul Bucureşti, la cererea DIICOT, în urma unei comisii rogatorii solicitate de autorităţile belgiene, iar poliţiştii suceveni şi procurorii DIICOT Suceava au pus-o în aplicare.

Potrivit unor surse judiciare, o parte dintre utilaje ar fi închiriate unei firme din Iaşi, dar că anchetatorii au depistat unele utilaje care fac parte din lotul furat din Belgia.

 


Intră acum și în grupul de