Sucevenii racordati la sistemul centralizat se incalzesc „suta la suta” cu biomasă


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava se încălzeşte „sută la sută” cu biomasă. Anunţul a fost făcut miercuri, de primarul Sucevei Ion Lungu, care a arătat într-o conferinţă de presă  că firma care administrează noua centrală de cogenerare, pusă în funcţiune în urmă cu o lună, în urma unei investiţii de peste 80 de milioane de euro, a dat în folosinţă două cazane care folosesc biomasa drept combustibil, iar în perioada  următoare va deveni funcţional un al treilea cazan ce funcţionează tot cu biomasă.

ion lungu2

Edilul-şef şi-a exprimat încrederea că nu vor exista probleme în cazul în care vremea se va răci, iar dacă cele trei cazane nu vor face faţă, se va putea completa cu cazanele ce funcţionează cu gaz natural.

Primarul a mai spus că, în prezent, se lucrează la studiul de oportunitate privind selecţia unei firme care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic în municipiu, în condiţiile în care Termica SA Suceava nu va mai putea presta o asemenea activitate din primăvară pentru că a pierdut licenţa.


Intră acum și în grupul de