Flutur este indignat ca in strategia de autostrazi nu este luat in calcul si nordul tarii

 „Nu înţeleg de ce milioane de români trebuie să plătească accize şi taxe noi la benzină şi motorină pentru construirea de autostrăzi în alte părţi ale ţării şi noi să nu fim luaţi deloc în seamă”, a declarat secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, apreciind că Guvernul USL condamnă nordul ţării la izolare şi nu-i oferă nicio perspectivă de dezvoltare. „Cei din USL au trecut de la autostrăzi suspendate la suspendarea programului de autostrăzi”, a spus Flutur.

flutur 5

 El a subliniat că după ce a convins Comisia Europeană de necesitatea culoarului Nord-Sud, care să lege Suceava de Cernăuţi şi de Bucureşti, Guvernul USL nu a luat în seamă şi nu a fost de acord cu alocarea de fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate care ar fi permis finanţarea acestei autostrăzi cu fonduri ale UE în perioada 2014-2020. „Dacă facem o analiză de trafic, cel mai intens transport de mărfuri şi călători este pe E 85, Siret-Suceava-Bucureşti”, a spus Flutur.

El a precizat că a depus un amendament la Legea bugetului pe anul 2014 prin care să se finanţeze studiul de fezabilitate pentru realizarea acestei autostrăzi, dar că „Duma USL a respins cu toată hotărârea” această solicitare.

Flutur a mai adăugat că solicită tuturor parlamentarilor din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Satu Mare să facă eforturi comune astfel încât în strategia de autostrăzi să fie luat în calcul şi nordul ţării, iar guvernul să respecte legea din anul 2006 care prevede construcţia autostrăzilor Siret-Suceava-Bucureşti şi Satu-Mare-Bistriţa-Suceava.

Premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, grupurilor USL proiectul privind reţeaua de autostrăzi care vor fi construite până în 2018 şi care va uni regiunile istorice, el propunând elaborarea unui proiect de lege prin care Guvernele viitoare să fie obligate să continue proiectele începute.