Femeie pacalita cu 600 de lei prin metoda smen cand a vandut 115 kilograme de nuci


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 76 de ani din comuna suceveană Forăşti a fost păcălită prin metoda „şmen” cu 600 de lei la vânzarea unei cantităţi de 115 kilograme de nuci.

bani 2

Poliţia Suceava a informat că deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor  şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

Astfel, în cazul de la Forăşti poliţiştii au stabilit faptul că în cursul zilei de vineri, în jurul orei 11.30, la locuinţa femeii s-au prezentat doi bărbaţi care se deplasau cu o autoutilitară şi au întrebat-o dacă are nuci de vânzare.

Femeia a cântărit cantitatea de 115 kg de nuci, iar persoanele necunoscute i-au oferit părţii vătămate suma de 920 lei.         La plecare, unul dintre cei doi bărbaţi i-a cerut femeii să-i restituie suma de bani pentru a o mai număra încă o dată, iar prin metoda „şmen” a sustras din teancul de bani suma de 600 lei, restituind suma de 320 lei, după care s-au urcat în autoutilitară şi au plecat.

La scurt timp, femeia a numărat din nou suma de bani pe care a primit-o şi a constatat că are doar 320 lei, fiindu-i sustrasă suma de 600 lei.

Cercetările în acest caz continuă, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de