O tanara de 19 ani din comuna Moldovita cantareste doar 16 kilograme. Vezi cum e posibil asa ceva


Intră acum și în grupul de

Caz cutremurător în comuna suceveană Moldoviţa, unde o tânără  de 19 ani cântăreşte doar 16 kilograme, după ce a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr de către  mama sa, care are schizofrenie.

Tânăra, în vârstă de 18 ani şi 11 luni, are o înălţime de 118 centimetri, cât măsoară un copil de 6-7 ani, şi are o greutate de doar 16 kilograme, relatează stirileprotv.ro, potrivit Gandul.info.

Fata a ajuns la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, medicii afirmând că are grave carenţe alimentare şi retard psihic cauzat de relaţia nefirească avută cu mama ei, care a menţinut-o cu forţa la stadiul de bebeluş, dar şi de lipsa unei alimentaţii adecvate.

Potrivit medicilor, fata, care a fost hrănită de către mamă doar cu lapte şi apă cu zahăr, s-a dezvoltat ca un copil de 6-7 ani şi se exprimă ca unul de 3 ani. Ea are dinţii distruşi, nu i-a crescut părul, nu socializează.

Fata mai are o soră geamănă, care s-a dezvoltat normal, având 160 de centrimetri şi 50 de kilograme, şi este integrată în comunitate.

Directia de Sanatate Publica Suceava a informat că s-a autosesizat în acest caz medico-social deosebit, iar in cursul zilei de joi o comisie mixta DSP/CASSV se va deplasa la fata locului pentru a stabili eventualele deficiente din punct de vedere medical. „Pana in acest moment  au fost soliciatate note explicative de la medicul de familie si asistentul medical comunitar care aveau familia in evidenta si s-au solicitat informatii medicale despre caz Spitalului Clinic de Pediatrie ‘Sf Maria” Iasi”, se arata in informarea DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de