Lucian Harsovschi: In anul 2013, administratia USL a municipiului Suceava a marit taxe, a taiat fonduri si de la cimitire si a facut zero investitii


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că rezultatul mandatului USL în administraţia locală a municipiului Suceava este nesatisfăcător pentru locuitorii municipiului.

lucian harsovschi

Harşovschi, lider al grupului PDL din Consiliul Local Suceava, a declarat că anul 2013 a început cu majorări de taxe şi impozite locale, urmate de majorări ale tarifelor la apă şi canalizare, iar apoi de reducerea cu 81 de posturi din administraţia locală.

El a arătat că ulterior s-a decis creşterea cu 10 la sută la transportul public local, ca în octombrie, populaţia să fie ţinută în frig timp de 15 zile.

„Din păcate, investiţiile USL în ultimul an sunt zero”, a spus Harşovschi care a arătat că situaţia este cu atât mai gravă cu cât majoritatea USL a tăiat finanţări de la cultură, sport şi inclusiv de la cimitire, fiind anulată investiţia de amenajare a cimitirului din cartierul Iţcani.

Lucian Harşovschi a subliniat că grupul PDL din CL Suceava a susţinut doar proiectele pe care partidul le-a promovat din anii anteriori şi că inclusiv proiectul de introducere a transportului public cu autobuze electrice este tot un proiect PDL.

El şi-a exprimat încrederea că în bugetul pentru anul 2014, USL nu va tăia finanţările pentru continuarea proiectelor iniţiate de PDL.

Întrebat despre modul în care au activat viceprimarii municipiului Suceava, Lucian Harşovchi, fost viceprimar în perioada 2008-2012, a spus că din păcate pentru suceveni, activitatea celor doi viceprimari nu a fost vizibilă.


Intră acum și în grupul de