Irlandezul Peter Hurley isi lanseaza prima carte si la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Peter_HurleyPeter Hurley, irlandezul care traieste de 19 ani in Romania, se va afla marti, 17 decembrie 2013, la Vatra Dornei, pentru a-si lansa prima carte, intitulata „Drumul crucilor” (”the Way of the Crosses”) – o calatorie initiatica in cautarea spiritului romanesc, vazuta prin ochii unui irlandez, informeaza intr-un comunicat de presă, scriitorul sucevean, Constantin Severin.

Potrivit sursei citate, cartea prezinta experientele uimitoare traite de Peter Hurley de cand se afla in Romania, in special calatoria pe jos de la Cimitirul Vesel, pana la Muzeul National al Taranului Roman in Bucuresti. Pornind de la credinta ca spiritul popoarelor europene traieste in satul romanesc, ca Romania este ultima tara „vest” europeana care inca mai pastreaza vie, nealterata civilizatia rurala autentica, Peter Hurley face o incercare de a convinge romanii sa descopere atat comoara nepretuita pe care o reprezinta traditiile populare, cat si responsabilitatea care le revine pentru pastrarea acestora.

„Irlanda este o tara straveche, dar noi traim cu vestigiile civilizatiei noastre taranesti. In Romania, aceleasi traditii le gasesti inca vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce inseamna pozitionarea Romaniei”, afirma Peter Hurley.

La 26 noiembrie 2012, Peter Hurley a pornit intr-o calatorie de 650 de kilometri, singur, pe jos, avand ca unica sursa de supravietuire bunatatea si ospitalitatea oamenilor. A mers de la Cimitirul Vesel pana la Muzeul National al Taranului Roman, parcurgand cate 30 de km pe zi. 26 de zile mai tarziu, pe 21 decembrie 2012, ajungea la destinatie.

In document se arata ca, dupa lansarea de la MNTR, Peter porneste din nou la drum, inapoi spre Sapanta, de data aceasta cu o masina plina de carti. Va face popasuri pentru a-si prezenta cartea in urmatoarele orase: Bistrita (16 dec), Vatra Dornei (17 dec), Sighetu-Marmatiei (18 dec), Baia Mare (19 dec), Slatina (Ucraina) (20 dec) si, in final, Sapanta, pe 21 decembrie, exact la un an dupa ce a incheiat drumul pe jos. Deopotriva, tot in luna decembrie 2013, si-a lansat volumul si in orasele: Brasov, Odorheiul Secuiesc, Reghin, Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informatii: www.traditia.ro, facebook: Peter Hurley – irlandezul din Romania, Twitter: peterhurley13, [email protected]


Intră acum și în grupul de