Juriul Salonului- concurs judetean al artistilor plastici amatori din judetul Suceava a desemnat castigatorii celei de a XXIV a editii


Intră acum și în grupul de

Un număr de 45 de artişti plastici suceveni şi peste 60 de elevi de la Şcoala gimnazială “Ion Creangă” Suceava şi de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni au participat cu lucrări la cea de a XXIV a ediţie a Salonului- concurs judeţean al artiştilor plastici amatori Suceava, vernisajul expoziţiilor desfăşurându-se, vineri,la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene Suceava.

salon pictura juriu

Reprezentantul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Victor T. Rusu, a declarat, vineri, că din juriul celei de a XXIV a ediţii a Salonului- concurs judeţean al artiştilor plastici amatori Suceava au făcut parte profesorii şi artiştii plastici Dumitru Rusu şi Viorica Moruz, precum şi graficianul şi caricaturistul Mihai Pânzaru PIM.

EL a spus că juriul a acordat premiul pentru pictură Ştefanei Petre, premiul pentru grafică Doinei Catargiu, premiul pentru artă decorativă Cristinei Hreamătă Macoveiciuc şi premiul pentru sculptură lui Nicolae Gheorghian.

Victor T. Rusu a mai spus că la această ediţie au mai fost acordate diplome de excelenţă Ioanei Poiată, lui Iosif Csukat, Şcolii “Ion Creangă” din Suceava, Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, precum şi artistului plastic Constantin Ungureanu Box pentru promovarea talentelor şcolare.

Coordonatorul Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene Suceava, Vasile Ilie, că este pentru prima dată când se organizează în spaţiul acestui centru vernisajul Salonului –concurs judeţean al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava arătând că speră ca acest lucru să devină o tradiţie.

El le-a mulţumit tuturor artiştilor plastici pentru partiparea la acest salon.

“Fie ca cei mai buni să câştige azi”, a spus Ilie.

Artistul plastic sucevean şi profesor al Şcolii de Arte “Ion Irimescu” Suceava, Dumitru Rusu, membru al juriului, i-a felicitat pe participanţii la acest salon arătând că, de la an la an, expoziţia câştigă prin valoarea lucrărilor.

Salon arta pictura

Dumitru Rusu a subliniat că se văd rezultatele Şcolii de Artă “Ion Irimescu” din Suceava, mai ales că jumătate din cei care expun lucrări la Salonul-concurs judeţean al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava sunt elevi sau absolvenţi ai acestei şcoli

La rândul său, graficianul Mihai Pânzaru PIM a apreciat calitatea lucrărilor prezente în expoziţie şi a subliniat importanţa participării copiilor la salon.

 


Intră acum și în grupul de