Moment penibil la ultima sedinta din acest an a Consiliului Judetean Suceava. Vezi ce s-a intamplat


Intră acum și în grupul de

 Şeful administraţiei judeţe sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o după şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean că a dispus ca o comisie de anchetă să stabilească condiţiile în care s-a ajuns ca numărul de consilieri prezenţi la şedinţă să nu corespundă cu datele înscrise în tabelul de prezenţă. „E posibil ca unul dintre consilierii judeţeni să fi semnat din greşeală în caseta lui Raul Rotaru şi apoi să fi semnat pentru el”, a spus Nechifor.

sedinta CJ 2013-1

În timpul şedinţei ordinare a CJ Suceava, s-a constatat, după ce mai multe proiecte de hotărâre fuseseră votate, că voturile pentru nu sunt suficiente pentru întrunirea majorităţii din CJ, unul dintre consilierii judeţeni PNL, ce figura prezent, fiind absent. În CJ Suceava, pe lângă preşedinte, sunt 36 de consilieri judeţeni, iar majoritatea este de 19 voturi, la începutul şedinţei, preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, arătând că la şedinţă sunt prezenţi 33 membri ai deliberativului.

În cadrul şedinţei a fost supus votului un proiect de hotărâre privind taxele şi impozitele stabilite de CJ Suceava, iar grupul PDL a cerut ca acestea să fie menţinute la nivelul anului 2013.

Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, a declarat că prin proiect de hotărâre, conducerea CJ Suceava propune avizarea unui număr de 402 de taxe şi impozite, iar grupul PDL se opune înfiinţării de noi taxe şi majorarea altora.

Ilie a mai spus că pentru obţinerea de fonduri la bugetul judeţean ar trebui să fie obţinuţi bani din folosirea bunurilor din patrimoniul CJ, dar şi să fie îmbunătăţită absorbţia fondurilor europene, arătând că gradul de realizare a atragerii de fonduri europene în 2013 a fost de 32 la sută, fiind decontate lucrări de 22,7 de milioane de lei dintr-o programare de 70,5 milioane de lei.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că noile taxe sunt incluse doar pentru că CJ Suceava oferă noi servicii, cum ar fi cele de înregistrare audio-video la Centrul Cultural Bucovina.

El a spus că nivelul taxelor este corelat cu nevoia din piaţă şi le-a sugerat membrilor PDL să iniţieze un proiect de hotărâre privind modul în care să fie taxele judeţene.

După votul asupra proiectului s-au numărat voturile împotrivă, 14, aparţinând PDL şi în condiţiile în care la şedinţă participau 33 de persoane cu drept de vot, s-a constatat că proiectul a fost adoptat cu 19 voturi „pentru”, ceea ce reprezintă majoritatea.

După ce au mai fost votate cu unanimitate mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, unul dintre consilierii judeţeni PDL a constatat că numărul de voturi este de 32, ceea ce înseamnă că lipseşte un consilier judeţean înscris ca prezent.

După câteva minute în care s-a reluat numărătoarea consilierilor judeţeni prezenţi s-a constatat că unul dintre cei care erau înscrişi ca prezenţi, Raul Rotaru (PNL), este absent.

În aceste condiţii, PDL a cerut reluarea votului la proiectul privind taxele judeţene, dar preşedintele CJ a recunoscut că acesta a fost votat de doar 18 consilieri judeţeni şi că nu a fost adoptat.

Preşedintele CJ a propus, ulterior, ca la începutul fiecărei şedinţe să facă prezenţa nominal pentru ca astfel de situaţii să nu se mai înregistreze, propunere votată de toţi consilierii judeţeni.


Intră acum și în grupul de