LIVE: Prima sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava din 2014


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ, Catalin Nechifor a inceput prima sedinta extraordinara din 2014 cu prezenta nominala a consilierilor judeteni, premiera in CJ.

Nechifor:

„Am spus anul trecut si ne-am asumat cu totii ca cine nu plateste nimic pentru  Serviciul de Management al Deseurilor nu va primi bani la buget. Riscam sa complicam foarte  grav proiectul acesta si sa nu il finalizam. Sistemul aduce beneficii tuturor localitatilor. Cine nu a crezut atunci ca ma tin de cuvant va vedea acum. Cine plateste,vom tine cont la rectificarea din vara.

Avem de recuperat pentru SMID 310 miliarde de lei vechi. Cum o recuperam suma? Cine crede ca vorbim de dragul vorbelor se inseala. Voi fi serios in continuare. Dar vreau respect si din partea primariilor. Am spus si repet ca vom fi foarte seriosi. Daca as fi vazut o mica intentie de a plati ceva la SMID, era altceva. Cine va plati, in vara va primi bani la rectificativ. Cine nu plateste, nu.

Ce sa dam la unele localitati care nu au cerut nimic pentru 2014? Cat sale dau din zero? Sunt convins insa ca, totusi, aceste localitati primesc ceva.”

Vasile Ilie, liderul consilierilor judeteni ai PDL:

„Nu gasim in expunerea de motive ca cine a platit la SMID are prioritate la bani sau nu. Constatam ca 8 localitati ale PDL au cele mai mici sume. Sunt primarii care nu au avut bani pentru salarii si venim acum si le mai taiem capul odata. De unde sa mai fi dat si la SMID? Ca niciodata, discrepanta dintre localitatile PDL si cele ale USL este foarte mare. Ca sa nu mai discutam despre raportul per persoana. Ne propuneti azi un buget pe criterii politice, pentru stagnare si nu pentru dezvoltare. Nu au fost finantate proiectele in derulare. Nici macar salariile functionarilor unor primarii. Nu vom vota un asemenea buget.”

Bugetul a fost aprobat cu 22 de voturi „pentru” si 12 „impotriva”.


Intră acum și în grupul de