Participare record la o actiune cu caracter social la Suceava. Peste cinci sute de persoane la marsul de la Zidul Mortii


Intră acum și în grupul de

Peste cinci sute de persoane, între care mulţi tineri, rude ale victimelor accidentelor, fostul rector al USV, Adrian Graur, membri ai societăţii civile, artişti, membri ai unor partide politice au participat, vineri seara, la acţiunea iniţiată pe o reţea de socializare pentru a sensibiliza autorităţile să găsească soluţia pentru ca în această zonă să nu se mai producă accidente mortale.

zidul mortii 7

După ce s-au adunat în parcarea hipermarket-ului Real, participanţii au pornit în marş spre „Zidul Morţii” având purtând candele aprinse în mână. Coloana era deschisă de persoane care aveau pancarte cu mesajul „Aici se moare”, dar între cei care au participat la marş s-au aflat şi persoane care aveau mesaje prin care cereau ca DNA să ancheteze modul în care s-a făcut această lucrare, sau altele prin care se cerea Guvernului să aloce fonduri pentru finalizarea şoselei ocolitoare.

Marşul s-a desfăşurat în linişte, ca de altfel întreaga manifestare, iar participanţii au ţinut un moment de reculegere în faţa Zidului Morţii în memoria victimelor accidentelor produse în acest loc.

zidul mortii 9

La „Zidul Morţii” s-au recules şi rudele celor care au murit în accidente, acestea depunând candele aprinse la baza zidului, în locul unde sunt montate plăcuţele comemorative.

Participanţii la marş au discutat despre problema acestui pilon care a fost cauza accidentelor în care patru persoane au murit şi consideră că soluţia aleasă a fost proastă, că nu s-a respectat proiectul iniţial şi că nicăieri în lume nu există un zid în mijlocul unui drum.

 

zidul mortii 4

Persoanele prezente la această acţiune au remarcat că s-au montat mai multe lămpi de avertizare, dar consideră că pe timp de ceaţă acestea sunt greu de sesizat şi cred că cel mai bine ar fi ca înaintea acestui pilon să fie amenajate benzi separate care să ocolească acest stâlp.

Mai mulţi participanţi consideră că acest protest ar trebui să dea de gândit autorităţilor astfel încât în cel mai scurt timp să fie găsită soluţia tehnică în acest caz, recunoscând că desfiinţarea acestui zid este greu de realizat.

Autorităţile sucevene se vor întâlni, luni, cu reprezentanţii firmei care construieşte şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava pentru a stabili soluţia pentru eliminarea problemelor legate de „Zidul Morţii”.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii „Ora de politică” de la Intermedia TV că luni a fost convocată compania constructoare şi să se găsească soluţiile pentru fluidizarea accesului în zona respectivă. El a spus că va cere categoric firmei ca accesul să fie foarte clar şi să nu mai existe risc de accidente.

 zidul mortii 2


Intră acum și în grupul de