Nou termen pentru preschimbarea certificatului fiscal pentru comercianti


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis prorogarea, pana la data de 31 decembrie 2004, a termenului de preschimbare a certificatului de inmatriculare si a celui de inregistrare fiscala. La expirarea noului termen, comerciantii care nu si-au schimbat vechile certificate de inmatriculare si, respectiv, de inregistrare fiscala se dizolva de drept, se lichideaza si se radiaza din registrul comertului, in conditiile legii.

Potrivit prevederilor art. 17, alin. (1) din OUG nr. 76/2001 comerciantii inmatriculati in Registrul Comertului anterior datei de 31 mai 2001, erau obligati sa schimbe certificatul de inmatriculare si cel de inregistrare fiscala cu noul certificat de inregistrare, continand noul cod unic de inregistrare, pana la data de 30 iunie 2004.

De asemenea, a fost prorogat pana la data de 31 decembrie 2004, termenul de preschimbare a autorizatiilor administrative emise de primarii pentru persoanele fizice si asociatiile familiale. (termen prevazut la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 507/2002 privind organizarea si desfasurarea unro activitati economice de catre persoanele fizice ).

Comerciantii persoane fizice care, pana la data de 31 decembrie 2004, nu si-au preschimbat autorizatiile de functionare emise in baza Decretului – Lege nr. 54/1990 se radiaza din registrul comertului, in conditiile legii.


Intră acum și în grupul de