Tanar din Campulung arestat dupa ce a talharit doi adolescenti carora le-a furat aparatele foto


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc a fost arestat preventiv pentru tâlhărie după ce a furat aparatele foto cu care doi adolescenţi făceau, joi, fotografii, el ameninţându-i cu un briceag.

Doi adolescenţi, unul în vârstă de 16 ani din Câmpulung Moldovenesc, iar un altul de 17 ani din Broşteni au reclamat, joi seara, la Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc că o persoană necunoscută le-a luat două aparate foto şi accesoriile acestora.

aparat foto

Echipa operativă a constatat că reclamanţii au ca hobby arta fotografică, motiv pentru care în jurul orei 18.30 efectuau fotografii pe strada Ştefan cel Mare, în apropierea râului Moldova şi a punţii care asigură traversarea râului.

La capătul punţii, cei doi adolescenţi au fost acostaţi de către un bărbat necunoscut cu care au intrat în discuţii şi care i-a determinat să lase jos bunurile pe care le au asupra lor. Minorii au lăsat aparatele foto după care autorul a luat cele două genţi, a traversat puntea spre strada Ştefan cel Mare, fiind văzut şi urmărit de cei doi minori până în strada Dimitrie Cantemir, unde datorită întunericului l-au pierdut.

Din cercetările efectuate ulterior de poliţişti s-a constatat faptul că asupra victimelor au fost proferate ameninţări de bărbat care avea asupra sa şi un briceag, minorilor inducându-se ideea că dacă nu vor abandona aparatele foto, vor fi agresaţi.

Au fost mobilizate mai multe echipe operative şi în urma unor activităţi specifice, suspectul de comiterea  faptei a fost identificat, fiind un tânăr de 19 an, Vasile L., din municipiul Câmpulung Moldovenesc, cunoscut cu antecedente penale.

Pe parcursul cercetărilor şi pus în faţa probelor administrate de poliţişti, tânărul a recunoscut fapta comisă, iar prejudiciul a fost recuperat.

Tânărul este urmărit penal pentru tâlhărie, dispunându-se măsura reţinerii timp de 24 de ore pe bază de ordonanţă.

Ulterior, în baza probatoriului administrat, Judecătoria municipiului Câmpulung Moldovenesc, a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de tânăr care a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de