Oficialitatile sucevene prezente la “Festivalul de datini si obiceiuri pe stil vechi” de la Draguseni


Intră acum și în grupul de

Oficialităţile sucevene au participat luni, la deschiderea oficială a celei de-a IV-a ediţii a “Festivalului de datini si obiceiuri pe stil vechi” de la Drăguşeni.

Pe scena festivalului au urcat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, senatorul PSD de Suceva Ovidiu Donţu, primarul municipiului  Fălticeni, Cătălin Coman şi deputatul PSD de Suceava Ioan Stan.

Evenimentul, organizat de Primăria Drăguşeni, a fost deschis de primarul comunei sucevene, Vasile Cepoi, care le-a oferit oficialităţilor tradiţionalul colac şi pălincă de prune.

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a transmis: „Avem o zonă cu tradiţii şi cu foarte mulţi locuitori care sărbătoresc calendarul pe stil vechi. Îi preţuim la fel de mult ca şi pe ceilalţi suceveni. Vă doresc să aveţi un An Nou cu bine, multă sănătate şi spor în toate, la mulţi ani!”.

La rândul său, prefectul Florin Sinescu a apreciat că Drăguşeni este locul în care se întâlnesc cele mai frumoase tradiţii şi a subliniat importanţa acestora pentru poporul român. „Ce este mai important pentru un popor decât să avem aceste tradiţii, să le conservăm şi să le ducem mai depoarte pentru ca şi aceşti copii tineri să înţeleagă ce înseamnă tradiţia unui popor şi obiceiurile sale. Urez tuturor un an bun cu sănătate, să avem speranţa că va fi un an 2014 plin de împliniri!”, a spus Florin Sinescu.

Senatorul Ovidiu Donţu a ţinut să felicite organizatorii “Festivalului de datini şi obiceiuri pe stil vechi” de la Draguseni, mulţumindu-le că reuşesc să păstreze vii tradiţiile populare.

Nu în ultimul rând, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat : “Este un lucru extraordinar ce se întâmplă azi la Drăguşeni. Vă doresc sărbători tihnite şi un An Nou plin de împliniri şi realizări alături de primarul dvs. La multi ani!”

La „Festivalul de datini şi obiceiuri pe stil vechi” de la Drăguşeni au participat peste 500 de mascaţi şi urători,  proveniţi din 12 localităţi ale judeţelor Suceava, Iaşi şi Neamţ, spectacolul fiind urmărit de peste o mie de persoane.


Intră acum și în grupul de