Au inceput lucrarile de modernizare la Aeroportul Suceava. Vezi cand vor putea fi reluate zborurile


Intră acum și în grupul de

La Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava au fost începute deja lucrările de modernizare a pistei de aterizare-decolare, deşi iniţial acestea trebuiau să demareze din data de 15 ianuarie, a declarat luni, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Potrivit acestuia, aeroportul a fost închis de luni pentru lucrările de modernizare şi va fi redeschis în toamna acestui an, în luna noiembrie.

aeroportul Salcea3

Programul iniţial de modernizare prevedea ca lucrările la pistă să se deruleze în etape, cu menţinerea aeroportului operaţional, dar autorităţile sucevene au apreciat că acest mod de lucru prelungea prea mult data la care se finaliza proiectul de modernizare şi ridica şi costurile, iar Romatsa a recomandat ca lucrările să se facă cu aeroportul închis.

În aceste condiţii, pista va fi demolată complet împreună cu platformele adiacente, după care vor fi făcute lucrările de excavare pentru noua pistă, la o adâncime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri şi cu o lăţime de 45 de metri, urmând ca apoi să fie construit stratul de rezistenţă şi turnat stratul de mixtură asfaltică elastică.

Lucrările de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, cel de modernizare a pistei şi a sistemului de balezaj, finanţat de Uniunea Europeană şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS.

Lucrările sunt efectuate de firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani pentru 105 milioane de lei fără TVA.

Autorităţile sucevene au început negocieri cu mai multe firme care să opereze de pe aeroportul sucevean după finalizarea modernizărilor, una dintre destinaţiile avute în vedere fiind Torino, dar sunt vizate şi alte destinaţii europene.

Totodată, autorităţile au discutat cu operatori din Austria care doresc să lanseze un program turistic în Bucovina pentru turişti austrieci care vor ajunge în zonă pe calea aerului.


Intră acum și în grupul de