Senatorul Ovidiu Dontu despre referendumul pentru modificarea Constitutiei: „Sunt increzator ca se va atinge pragul de 50 la suta”


Intră acum și în grupul de

 ovidiu dontu in Senat (1)Comisia de revizuire a Constituţiei se va întruni în data de 27 ianuarie pentru a pune de acord proiectul cu observaţiile Consiliului Legislativ, dar şi cu observaţiile Comisiei de la Veneţia făcute în urma vizitei de anul trecut, a declarat luni, senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care este şi membru al acestei comisii. Potrivit parlamentarului social-democrat, după finalizarea textului proiectului de revizuire, acesta trebuie să treacă prin procedurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, astfel încât să poată fi supus aprobării prin referendum odată cu alegerile europarlamentare. „Sunt încrezător că se va atinge pragul de 50 la sută”, a declarat Donţu, care a menţionat că organizarea acestui referendum cu alegerile europarlamentare va creşte şi prezenţa la acest scrutin electoral.

Donţu a mai spus că în colegiul său a discutat despre modificările aduse Constituţiei cu electoratul şi că aceste modificări au fost dezbătute şi este convins că în colegiul pe care îl reprezintă participarea la referendumul de aprobare va fi de peste 50 la sută. „E un proiect dorit de populaţie pentru că deblochează funcţionarea instituţiilor statului în România, deblochează România”, a spus senatorul PSD.

 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Victor Ponta, că USL a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu europarlamentarele. „Decizia pe care noi am luat-o este de a organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei odată cu alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai”, a anunţat Antonescu.

El a menţionat că până la sfârşitul lunii martie se aşteaptă că şi din partea Comisiei de la Veneţia să existe un punct de vedere asupra proiectului în forma finală.” „Primul proiect major al USL, modificarea Constituţiei, rămâne o prioritate. Noi am tratat-o ca atare şi în cursul anului trecut (…) practic noi am încheiat acest proces de modificare şi nu rămâne decât ca observaţiile, avizele dacă vreţi – nu într-un sens practic, ci într-un sens generic – de la alte instituţii interesate şi mai ales de la Comisia de la Veneţia, să vină pe forma finală a acestui proiect de modificare a Constituţiei. În sensul acesta, deja în 27 ianuarie comisia este convocată şi până la mijlocul lunii martie, atunci când Comisia de la Veneţia se întâlneşte şi va putea avea o opinie oficială pe forma finală a Constituţiei, această formă va fi încheiată”, a declarat Antonescu.

 El a susţinut că nu crede că instituţiile europene nu vor avea ce „obiecţiuni majore să opună pentru că şi în practica europeană şi în România” organizarea simultană a alegerilor europene cu un referendum au mai avut loc. Liderul PNL a precizat că nu crede că prin decizia USL va fi estompată tema alegerilor europarlamentare prin referendumul de revizuire.


Intră acum și în grupul de