Tabara de pictura „ALBASTRUL POATE FI DE VORONET”, la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

pensula picturaStaţiunea turistică Gura Humorului va găzdui în perioada 10-18 ianuarie 2014, desfăşurarea proiectului “ALBASTRUL poate fi de VORONEŢ”, ce are drept scop promovarea obiectivelor UNESCO din Bucovina, cat si a obiectivelor culturale si naturale de importanta nationala si regionala (Muzeul Obiceiurilor populare din Gura Humorului, Parcul Dendrologic Arinis si alte obiective ce urmeaza a fi descoperite de catre participantii la proiect), prin intermediul unor activitati artistice.

Ionela Ghisovan, reprezentant al Complexului Agrement Ariniş, informează într-un comunicat de presă, că promotorii proiectului sunt Asociatia Art & Heritage şi Asociatia Culturala TERREBRUCIATE, Gallipoli Lecce, Italia.

În cadrul proiectului sunt angrenaţi opt pictori profesionisti, care provin din diferite tari europene. “Pictorii vor picta timp de 8 zile intr-o resedinta artistica din Gura Humorului si vor tine un sir de ateliere deschise, destinate publicului larg. Prima etapa a proiectului a fost documentarea – timp de 3 zile pictorii si fotografii participanti la proiect au vizitat Obiectivele Patrimoniului Mondial UNESCO din Bucovina. In prezent pictorii realizeaza opere de arta reprezentand peisaje si elemente artistice, simboluri locale, acordandu-se o importanta deosebita specificului artistic local, tema centrala fiind ALBASTRUL DE VORONET. In urma realizarii proiectului, 16 lucrari vor fi donate Primariei din Gura Humorului urmand sa fie expuse permanent intr-o sala a Casei de Cultura, si 8 lucrari dedicate unei tematici aparte – Patrimoniul Imaterial – Sarbatorile de iarna din Bucovina – vor fi donate Muzeului Obiceiurilor populare din Gura Humorului”, se arată în document.

Sursa citată precizează că, în cadrul resedintei artistice vor exista ore de lucru cu pictorii amatori, scoli, gradinite, astfel incat populatia zonei să aibă ocazia sa participe la ore de pictura si creativitate artistica, si sansa de a comunica cu personalitati provenind din tari si medii culturale diferite. La randul lor, cei 8 pictori participanti la proiect vor duce cu ei in tarile de origine imagini inedite ale locurilor vizitate, promovand astfel Obiective ale Patrimoniului Mondial UNESCO din Bucovina.


Intră acum și în grupul de