Lungu: Localul amenajat in foaierul Casei de Cultura functioneaza ilegal

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că localul care a fost amenajat în foaierul Casei de Cultură funcţionează ilegal întrucât firma care a amenajat respectivul local nu a respectat autorizaţia de construire emisă de municipalitate.

El a spus că inspectorii Primăriei „şi-au pus mâinile în cap” când au văzut ce s-a construit şi că nu s-a respectat autorizaţia de construire. Lungu a spus că autorizaţia prevedea doar lucrări minimale, dar că s-a ajuns la modificarea arhitecturii unei clădiri de referinţă, fiind placaţi stâlpii, modificat tavanul, dar şi grupul sanitar.

ion lungu

Primarul a menţionat că în acest caz s-a sesizat Ordinul Arhitecţilor îngrijorat că o clădire proiectată de arhitectul Nicolae Porumbescu este modificată.

Inspectorii Primăriei au amendat firma respectivă cu 3000 de lei, au dispus sistarea lucrărilor, aducerea la stadiul iniţial, a spus Lungu care a menţionat că localul amenajat nu are autorizaţie de funcţionare în condiţiile în care nu a respectat autorizaţia de construire.

Primarul a mai declarat că este dispus ca Primăria să intre în parteneriat cu Casa Culturii în vederea întreţinerii clădirii şi executării lucrărilor de modernizare pentru ca această instituţie să nu fie nevoită să accepte orice ofertă pentru a se putea întreţine.