Judetul Suceava va beneficia de utilaje noi pentru interventii pe timp de iarna


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava va fi dotat cu cinci autofreze de zăpadă şi un autovehicul  şenilat pentru intervenţii pe timp de iarnă. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, Asociaţia Intercomunitară pentru Dezvoltare EuroNest, ce cuprinde judeţele Regiunii Nord-Est a obţinut finanţarea pentru achiziţia a 24 de autofreze de zăpadă şi şase autovehicule şenilate prin POR.

Şeful administraţiei judeţene a declarat, într-o conferinţă de presă, că din realocarea unor sume în cadrul programelor cu finanţare europeană s-a aprobat finanţarea proiectului ”Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenții în situații de urgență în condiții de iarnă” în valoare de 20,8 milioane de lei. Astfel, în baza acestui proiect, vor fi achiziţionate 24 de autofreze care vor fi distribuite câte trei judeţelor Neamţ şi Vaslui, câte patru judeţelor Bacău şi Botoşani şi câte cinci judeţelor Iaşi şi Suceava, iar fiecare judeţ va beneficia de un autovehicul şenilat.

autofreza deszapezire

Nechifor a arătat că utilajele urmează să fie achiziţionate în decursul acestui an şi vor putea fi folosite începând cu iarna viitoare. „Cu aceste utilaje vom crea o bază operaţională în judeţ la intervenţii pe timp de iarnă”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a menţionat că patru autofreze vor fi alocate zonelor Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Siret, iar una va fi menţinută în rezervă.


Intră acum și în grupul de