Fostul sef al IGSU, Ioan Burlui, preia conducerea ISU Suceava de unde plecase in urma cu sase luni

Fostul şef al IGSU, generalul de brigadă Ioan Burlui, a revenit de marţi la conducerea ISU Suceava, dar va prelua efectiv comanda inspectoratului începând cu data de 1 februarie, el fiind în prezent în concediu.

Ioan Burlui a preluat conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă la data de 15 iunie 2013, dar a demisionat după situaţia generată de modul de intervenţie la accidentul aviatic din Apuseni ca să nu planeze suspiciunea pe oamenii care au lucrat în teren.

 Sinescu Burlui Hoffman

Un avion  pilotat de Adrian Iovan şi de copilotul Răzvan Petrescu, s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Beliş, judeţul Cluj. La bordul aeronavei se afla o echipă de medici alcătuită din patru persoane: dr. Radu Zamfir – Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu – Spitalul Elias, dr. Sorin Ianceau – Spitalul Municipal Beiuş, dr. Cătălin Pivniceru – Spitalul Sf. Maria din Bucureşti şi Aurelia Ion, o studentă de la Institutul Medico-Mililar Bucureşti.

 

Toate aceste persoane efectuau o cursă Bucureşti – Oradea pentru a preleva un ficat, ce urma să fie transplantat unei paciente de 62 de ani, din Piteşti.

 

În urma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

 

Amintim că la finele lunii noiembrie 2013, colonelul Ioan Burlui a fost avansat la gradul de general de brigadă. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat atunci Decretul privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, colonelului Ion Burlui din Ministerul Afacerilor Interne.

 

În luna iunie a anului trecut, Burlui, care era şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a preluat interimar conducerea IGSU, fiind numit de premierul Victor Ponta.

 

La începutul lunii octombrie, el a câştigat examenul pentru funcţia de şef al IGSU.

 

Ioan Burlui, în vârstă de 51 de ani, este absolvent al Şcolii de ofiţeri activi din MAI din 1983 după care a fost angajat la grupul de pompieri din Suceava urcând în funcţie de la comandant de pluton la cel de şef al ISU Suceava.

 

Totodată, Burlui este absolvent al ASE Bucureşti în anul 1990 şi a obţinut titlul de doctor în anul 2012.