Zece persoane blocate de viscol intre Veresti si Fantanele, salvate cu autosenilata ISU Suceava(VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pompierii ISU Suceava au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru salvarea mai multor persoane blocate pe drumul judeţean Vereşti-Fântânele, pentru preluarea acestora fiind necesară intervenţia autoşenilatei 8X8.

Astfel sâmbătă, 1 februarie  la ora 21:08, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat prin 112 despre faptul că, pe drumul judeţean 209, între localităţile Vereşti şi Fântânele, se află două autoturisme înzăpezite.

senilata pompieri isu

În ajutorul acestora au pornit două utilaje ale Primăriei comunei Fântânele însă, din cauza stratului gros de zăpadă, au rămas şi acestea blocate.

În total, la faţa locului se aflau zece persoane, dintre care nouă adulţi şi un copil.

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospecială care a tractat până la zona afectată vehiculul utilitar de teren, iar şenilata a pornit în căutarea celor înzăpeziţi şi salvatorii i-au găsit la aproximativ un kilometru de localitatea Fântânele.

Primii salvaţi au fost o femeie, în vârstă de 36 de ani, şi băieţelul său, în vârstă de 2 ani. După ce s-au asigurat că sunt în condiţii bune din punct de vedere medical, salvatorii i-au transportat chiar până la domiciliu, în localitatea Stamate, unde au ajuns în siguranţă.

senilata isu

Intervenţia a fost extrem de grea, echipajul pompierilor militari fiind expus în permanenţă la condiţii groaznice de viscol şi ger, mai bine de două ore cât timp s-au desfăşurat operaţiunile de salvare.

În ciuda tuturor dificultăţilor, toate persoanele aflate în blocajul zăpezilor au fost transportate, rând pe rând, la adăpost.

” frameborder=”0″ allowfullscreen>


Intră acum și în grupul de