Captura de 300.000 de lei a politistilor suceveni constand in tigari de contrabanda si bani. Doi suspecti au fost retinuti


Intră acum și în grupul de

Conducerea IPJ Suceava a anunţat printr-un comunicat că a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă motiv pentru care au fost organizate mai multe echipaje la nivelul întregului judeţ cu participarea poliţiştilor de ordine publică şi a poliţiştilor rutieri.

contrabada baloti politie

În urma acţiunii aproape 400.000 de ţigarete de contrabandă au fost confiscate de poliţişti şi s-au întocmit dosare de cercetare penală, fiind dispuse măsuri privative de libertate şi indisponibilizarea vehiculelor utilizate la săvârşirea de infracţiuni, iar valoarea totală a bunurilor şi sumelor de bani confiscate este de aproximativ 300.000 lei.

 

Astfel, sâmbătă,  pe b-dul 1 Decembrie 1918, din Suceava, a fost depistată în trafic şi oprită o autoutilitară, existând informaţii cu privire la un transport de ţigarete de contrabandă.

La volanul acesteia se afla  G. Daniel, de 21 de ani, din oraşul Siret, iar pe scaunul din dreapta se afla P.Virgiliu, de 38 de ani, din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov.

În urma controlului autovehiculului, în interior au fost găsite un număr de 29 baxuri din carton şi 39 pungi de culoare neagră, în interiorul cărora se aflau pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, mascate de mai mulţi baloţi de lucernă.

bani lei sacosa

          Cu ocazia inventarierii a rezultat un număr de 390.400 ţigarete de contrabandă  în valoare de aproximativ 182.810 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor şi a controlului corporal şi al autoturismului, au fost ridicate de la P. Virgiliu şi sumele de 59.213 lei şi 95 euro. Autoutilitara a fost indisponibilizată pe bază de proces-verbal.

Cauza a fost preluată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Biroul Combaterea  Fraudelor Vamale – IPJ Suceava sub conducerea şi coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, efectuându-se cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Urmare a cercetărilor efectuate şi în baza probatoriului administrat cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

 politie tigari contrabanda

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de