Peste 150 de membri PDL Suceava vor protesta impotriva USL in Bucuresti la mitingul pentru apararea statului de drept


Intră acum și în grupul de

Partidul Democrat Liberal organizează, sâmbătă, un miting național pentru apărarea statului de drept se arată într-un comunicat de presă al partidului în care sunt invitaţi să  se alăture toţi cetățenii care simt că țara este pe un drum greșit pentru ca statul de drept să fie apărat şi să fie demascate abuzurile actualei puteri.

PDL vrea ca prin acest protest să arate acestei guvernări USL necompetente că românii s-au săturat de minciunile lor și de ipocrizia cu care  administrează țara. „PDL a votat împotriva modificărilor la Codul Penal în acea zi “Marţea Neagră”. Pentru că acele modificări nu sunt constituţionale iar Curtea Constituţională ne-a dat dreptate.

alegeri pdl suceava

Modificările aduse de USL proiectului de Constituție demonstrează clar că PSD și PNL au făcut o adevărată obsesie din misiunea lor de a controla justiția și de a apăra toți potențialii infractori, după ce recent în Parlament ”Marțea neagră” s-a repetat”, se arată în comunicat.

 Totodată, PDL consideră că USL atacă din nou statul de drept şi că  niciuna dintre modificările aduse Constituției de comisia parlamentară de revizuire nu sunt de rang constituțional ci de rang de cod de procedură penală. „Adică astfel de prevederi nu au ce căuta în Constituție. Constituția este legea fundamentală iar USL o trimite în derizoriu pentru a se proteja de justiție. Această manevră este acoperită de declarații ipocrite ale celor de la USL privind grija față de drepturile fundamentale”, se menţionează în document.

Mai mult, PDL precizează că s-a retras din comisia de revizuire a Constituției după ce majoritatea USL a refuzat solicitarea de a se relua de la zero procesul de revizuire. PDL va lupta pentru fiecare amendament în plenul Parlamentului. „PDL va ataca la Curtea Constituţională proiectul de revizuire a Constituţiei întrucât Legislativul este obligat să respecte decizia referendumului din 2009 prin care românii s-au exprimat covârşitor în favoarea unui Parlament unicameral, cu un număr redus de parlamentari”, se mai arată în comunicat.

PDL consideră că proiectul elaborat de USL este un nou atac la adresa statului de drept şi se situează în afara Constituţiei pentru că revizuirea trebuie să fie în conformitate cu Legea fundamentală şi cu deciziile Curţii Constituţionale. „Orice proiect de revizuire care nu ţine seama de deciziile CCR este neconstituţional. PDL le-a solicitat membrilor acestei Comisii de revizuire reintrarea în legalitate, însă majoritatea USL a respins propunerea noastră. PDL a părăsit sala de şedinţe în semn de protest. În cazul în care CCR va declara proiectul de revizuire neconstituţional, membrii acestei Comisii, ar trebui să demisioneze din Parlament”, se subliniază în comunicat în care se precizează că PDL nu participă la acest simulacru de dezbatere parlamentară care are loc în Comisie, dar se va bate în plen pentru fiecare amendament. „Avem nevoie de o Constituţie pentru viitor, nu de una care să rezolve problemele politicienilor sau să ne arate cum se poate ataca statul de drept”, consideră PDL care se întreabă de ce refuză USL o dezbatere reală şi vrea să încheie discuţiile în doar două zile. „PDL a solicitat, în cadrul şedinţei Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, ca dezbaterea să reînceapă de la primul articol, întrucât este nevoie de o analiză profundă, serioasă şi transparentă, care să ţină cont de poziţiile exprimate de societatea civilă, Asociaţia Magistraţilor, Consiliul Legislativ şi Comisia de la Veneţia”, mai menţionează documentul citat.

La mitingul organizat în Piața Revoluției din București vor participa și peste 150 de membri PDL din Suceava.


Intră acum și în grupul de