Danut Fadur-Presedintele PD Suceava are toate motivele sa demisioneze


Intră acum și în grupul de

„Preadistinsul presedinte al PD Suceava alaturi de stafful campaniei electorale locale, are toate motivele sa demisioneze.

1. Onorea, poate fi primul si cel mai important motiv. Domnia sa recunoaste in articolul publicat miercuri 07 iulie ca PD Suceava a obtinut la locale doar 8,2%, in timp ce media pe tara se situeaza undeva in jurul a 15%. Este bine sa-i amintesc, ca atunci cind domnia sa a candidat la functia de presedinte al BPJ Suceava, a promis ca va face totul pentru indeplinirea programului cu care presedintele Basescu a venit la conducerea PD, printre care si atingerea pragului de 22-25% in alegeri. Din pacate nu cred ca actualii conducatori ai organizatiei PD Suceava au puterea si onoarea de a lasa locul liber si de a recunoaste ca au gresit in administrare. Reactiile dure si precipitate la criticile ce ar fi putut salva onoarea imaginii PD, se regasesc acum dupa aceasta infringere rusinoasa. Desi infrangerea dezastruoasa a fost atenuata pe ultima suta de metri, prin acceptul domnului profesor Radu Pentiuc de a candida la functia de primar al municipiului Suceava, unii mai au tupeul de a arata cu degetul spre cei care au atras simpatie si voturi pentru PD. Solutia nu consta in a da sfaturi sau a compara un rau cu un alt rau. Daca in 2000 Partidul Democrat a suferit o infringere ca urmare a votului negativ acordat partidelor ce au facut parte din CDR si a votului masiv acordat mesajului populist al PRM-ului, in 2004 putem observa maturitatea electoratului prin aceea ca acestia au ales programe si lideri. Ce pacat ca organizatia suceveana a PD a lipsit de la aceasta demonstratie de forte.

2. Incapacitatea organizatorica demonstrata, poate fi un alt motiv pentru care demisia ar reprezenta solutia. Pentru toti cei ce am crezut ca schimbarea conducerii in 2001 va fi solutia, astazi ne vedem dezamagiti pentru ca rezultatul nu este altceva decit un fiasco. Atit presedintele Uricec cit si cei 2 vicepresedinti Brindusel si Chiriac, au avut friiele in mina, au avut prerogativele de actiona, de a coordona, de a verifica, de a implementa strategii pentru a obtine rezultate. Daca activitatea acestora ar fi fost bazata pe criterii obiective, astazi ne-am fi putut compara si mindri cu rezultatele colegilor de alianta de la PNL. Cred ca a venit vremea ca cei adormiti sa se trezeasca. Ce-au facut domniile lor atunci cind la alegerile locale din 2003 PD Suceava nu a avut sigla pe buletinele electorale, ce-au facut atunci cind s-a hotarit soarta imobilului in care PD avea sediul administrativ, ce-au facut atunci cind electoratul sucevean astepta reactia democrata? Din pacate nu va pot raspunde pentru ca nu stiu, m-am retras doar din dorinta unora care doreau sa demonstreze ca pot. Ceea ce stiu este evidenta lupta pentru propriile scaune. Cu totii au luptat doar pentru pozitiile domnilor lor. Atunci cind cineva a contrat opiniile acestora sau le-a amenintat pozitia, a fost lovit, umilit, supus oprobiului in dezbaterile interne si de ce nu, inlaturat. Unde sunt acei oameni ambitiosi care puteau aduce procentele? La PRM, la PSD, la PUR, la Forta Democrata! De ce? Pentru ca in organizatia Uricec, nu ai dreptul de a expune pareri, de a te ridica deasupra presedintelui si a celor ce tin puterea. Am asistat la numeroase conflicte interne de acest gen. Nu mai e cazul sa reamintesc numele lui Gelu Onofrei sau al lui Dragos Danubianu pentru ca acestia au facut obiectul articolelor de presa de data mai recenta, dar ar fi cazul sa reamintim ca in 2000 PD Suceava a obtinut 2 fotolii in Parlamentul Romaniei. De ce si unde sunt acei parlamentari, si cit au contat pentru imaginea organizatiei. Citi vicepresedinti ai BPJ s-au retras, citi au demisionat si citi dau rezultate in alte partide. Toti cei ce se fac vinovati de actualele rezultate au luat atitudine doar in fata colegilor lor atunci cind se simteau amenintati, dar mai putin atunci cind societatea si electoratul dorea ca PD sa-si expuna atitudinea fata de saracie si nivelul scazut de trai, de nivelul coruptiei, de situatia precara din invatamint, sanatate sau agricultura, de starea jalnica a economiei si industriei. Unde sunt argumentele si spiritul combativ al conducerii BPJ in lupta cu puterea pe care nu o cunoaste, nu o combate si pe care din pacate nu o cistiga.

Daca domnul Uricec se numara printre putinii membri ai Biroului Permanent Judetean care s-au implicat „cu responsabilitate” in campania electorala pentru alegerile locale, dupa cum a declarat. As dori sa stiu cine ar mai putea sa-l suttina in afara celor doar doua persoane credincioase si naive care „s-au implicat cu responsabilitate in activitatea partidului si care au depus eforturi substantiale” si care va fi rezultatul alegerilor generale daca nu se schimba nimic.

Cit despre climatul de liniste sugerat de presedintele Uricec, cu referire la sedinta Colegiului National Director, cred ca mai degraba este dorinta domniei sale cu privire la furtuna ce se anunta in organizatie.

Ex-vicepresedinte imagine al PD Suceava

Daniel Fadur”


Intră acum și în grupul de