Microbuz burdusit cu pasageri intre Zaharesti si Suceava. Pe langa cele 18 locuri, mai calatoreau alte 21 de persoane


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au efectuat o acţiune de verificare modului în care se desfăşoară transporturile rutiere, depistând mai multe nereguli.

Astfe, Adrian M. de 30 ani, din municipiul Suceava, a fost identificat în timp ce efectua transport de persoane cu auto, pe ruta Zahareşti-Suceava, având în autovehicul un număr de 21 persoane în plus, faţă de numărul locurilor prevăzute în certificatul de înmatriculare.

microbuz

De remarcat este că şoferul conducea un microbuz prevăzut cu 18 locuri pentru pasageri şi unul pentru şofer, iar capacitatea de transport fusese mai mult decât dublată, el fiind amendat cu 1400 de lei şi riscă suspendarea licenţei de transport.

IPJ Suceava mai arată că în cadrul acţiunii de control desfăşurată joi şi vineri de Serviciul Rutier Suceava din cadrul IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu s-au aplicat  147 de sancţiuni în valoare de 93.930 lei, au fost reţinute şapte  permise de conducere din care patru pentru depăşiri, una viteză, una circulaţie sens opus şi una nerespectarea  indicatoare poliţist rutier, retrase şase certificate de înmatriculare retrase pentru defecţiuni tehnice, lipsă RCA, lipsă ITP, fiind în totală verificate 127 de autovehicule din care 42 de transport persoane şi 85 de marfă.

Poliţiştii au mai depistat în trafic un ansamblu format din autoutilitară şi semiremorcă condus de Vasile F. de 43 ani, din oraşul Târgu Neamţ, iar cu ocazia verificării documentelor s-a constatat faptul că, verificarea tahograf şi ITP-ul erau cu termenul de valabilitate expirat, poliţele RCA cu termenul de valabilitate expirat, iar conducătorul auto nu avea asupra sa legitimaţia de serviciu. Atât firma cât si conducătorul auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenda în valoare de 14.000 lei, fiind suspendat dreptul de a utiliza vehiculul pe o perioada de 6 luni.

Tot în cadrul acţiunii a fost depistat un şofer de 50 ani, din municipiul Piatra Neamţ care a condus autocarul pe D.N.2, în localitate Cumpărătura, depăşind neregulamentar un autotractor, în intersecţia cu D.C. 70 Bosanci.  A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.


Intră acum și în grupul de