Femeie din Fantana Mare care spera intr-un castig de 30.000 de lei, inselata cu 1.700 de lei


Intră acum și în grupul de

O femeie din comuna Fântâna Mare în vârstă de 35 de ani a sesizat vineri Poliţia municipiului Fălticeni că a fost înşelată de o persoană necunoscută cu suma de 1.700 lei.

 

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 10.00, victima a fost contactată pe telefonul fix de la domiciliu de o persoană care s-a recomandat ca fiind directorul unei firme de telefonie şi că a câştigat un premiu în valoare de 30.000 lei, dar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să depună suma de 1.700 lei, într-un cont.

După ce victima a depus suma de bani şi-a dat seama că a fost înşelată şi a sesizat poliţia.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracţiunii de înşelăciune, ce urmează să fie soluţionat procedural.

bani 2

Poliţiştii trag încă odată un semnal de alarmă cetăţenilor să nu cadă în plasa persoanelor care sună la întâmplare pe telefoane mobile şi se recomandă ca fiind reprezentanţi ai unor firme de telefonie mobilă, de electrocasnice sau producători de automobile şi anunţă pe cel sunat că, în urma unui concurs, este fericitul câştigător al unor bunuri precum: autoturisme, telefoane mobile, plasme TV, sume de bani (euro şi lei), minute gratuite. De asemenea poliţiştii recomandă cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin prin telefon că au câştigat bunuri şi sume importante de bani, să manifeste prudenţă atunci când un străin le cere telefonic, date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când li se cere să plătească diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa-zisului premiu.


Intră acum și în grupul de