Vezi cati maidanezi sunt in Suceava!

În municipiul Suceava sunt 2.687 de câini fără stăpân, din care 887 în adăposturile Primăriei, iar 1.800 pe străzi. Potrivit primarului Ion Lungu, aceste cifre au fost stabilite în urma unei acţiuni de identificare a maidanezilor din municipiu.

Într-o conferinţă de presă, edilul-şef a precizat că sunt trimişi în străinătate, în baza unei colaborări cu o asociaţie de protecţie a animalelor, câteva zeci de câini în fiecare lună, dar că numărul câinilor din municipiu rămâne constant. „Noi tot îi ducem. Nu-i ducem pe toţi la export, dar tot se înmulţesc ca pâinile în Noul Testament”, a spus Lungu.

adapost caini vagabonzi

 El a arătat că a solicitat şi asociaţiilor de proprietari să sprijine acţiunea de strângere a câinilor de pe străzi, iar sucevenilor le-a cerut să nu mai ascundă câinii când vin hingherii. „Cine doreşte să se îngrijească de un câine să-l ia în casă. Noi, Primăria facem deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea, dar să-l ia în casă şi nu să-i ascundă prin scara blocului”, a mai spus primarul.

 Preşedintele unei asociaţii de protecţie a animalelor din Suceava, Doiniţa Cocriş a declarat în luna ianuarie că în municipiul Suceava nu se va ajunge la eutanasierea câinilor, în condiţiile în care asociaţia sa de protecţie a animalelor a reuşit să găsească modalităţi de adopţie a acestora în străinătate.

„Am reuşit să dăm la adopţii circa 80 de câini pe lună. Avem semnale că tot ce se va prinde în Suceava vor pleca spre adopţie în străinătate. Sperăm să reuşim. Nu am pus presiune pe Primăria Suceava pentru aceasta activitate şi încercăm să o rezolvăm cu fondurile noastre. Ne-au promis cei cu care lucrăm că vor putea lua circa trei sute de câini pe lună”, a spus Cocriş.

Ea a mai spus că problema câinilor fără stăpân în municipiul Suceava ar putea fi soluţionată în decurs de un an dacă nu vor mai fi aduşi în municipiu câini din alte zone sau din alte judeţe.