Exista tari in care sarbatorirea Sf. Valentin este interzisa. Vezi aici ce patesc indragostitii!


Intră acum și în grupul de

Ziua Îndrăgostiţilor, sau Valentine’s Day, sărbătoare preluată de la americani, celebrată anual în data de 14 februarie de îndrăgostiţii din întreaga lume, este interzisă totuşi în patru ţări de pe glob.

Potrivit libertatea.ro, în Arabia Saudită, Iran, Malaezia şi Uzbekistan, Ziua Îndrăgostiţilor a fost interzisă de autorităţi, acestea invocând incompatibilitatea cu valorile islamice.

Anul trecut, de exemplu, ziarul naţional din Uzbekistan scria despre sărbătorirea Sf. Valentin: „un produs al răului menit să pună capăt valorilor naţionale”.

Valentine's Day

În Arabia Saudită, unde respectarea legii islamice, Shariah, este strictă, aproximativ 5.000 de agenţi patrulează în locurile publice pentru a impune localnicilor să respecte normele riguroase impuse de regat.

Poliţia arabă verifică magazinele şi comercianţii pentru a se asigura că nu vând trandafiri roşii sau orice alte obiecte similare, susceptibile de comercializare cu ocazia Sfântului Valentin, sărbătoare interzisă în consevatorul regat arab.

Chiar dacă Valentine’s Day a devenit populară în ultimii ani, în Orientul Mijlociu, o directivă de la Teheran a decis, încă de anul trecut, să interzică în Iran această tradiţie, care are loc în fiecare an în data de 14 februarie.

Sursa citată arată că, Malaezia nu crede în dragoste, dacă e să ne luăm după felul în care autorităţile aleg să serbeze Valentine’s Day în fiecare an: făcând razii pentru a aresta cuplurile necăsătorite care încearcă să îşi serbeze iubirea departe de ochii lumii. Această persecuţie durează din 2005.


Intră acum și în grupul de