TIR in flacari langa Muzeul Lemnului din Vama. Pompierii au reusit sa salveze de la incendiu muzeul


Intră acum și în grupul de

Dispeceratul pompierilor suceveni a fost anunţat sâmbătă, prin 112 despre izbucnirea unui incendiu la capul tractor al unui autotren, care se afla parcat pe raza localităţii Vama, pe DN17 la km203+300.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, printre care şi unul SMURD, care au găsit capul tractor arzând violent, cu pericol de propagare la vagon şi încărcătura acestuia – obiecte de mobilier şi saltele. De asemenea, în pericol se afla şi clădirea „Muzeului Lemnului” din localitate, în dreptul căreia era parcat autotrenul.

incendiu afumatoare

În flăcări au ars capul tractor în proporţie de 85% (instalaţii, anvelope şi alte materiale combustibile), un laptop, un GPS, precum şi partea din faţă a vagonului, pe o suprafaţă de aproximativ şase metri pătraţi. Flăcările au degradat motorul, acumulatorii şi rezervoarele autovehiculului.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Pompierii au salvat vagonul cu încărcătura aferentă şi clădirea învecinată, în care funcţionează „Muzeul Lemnului” din comuna Vama.

.


Intră acum și în grupul de