Un numar de 7.796 de elevi suceveni participa marti si miercuri la simularea Evaluarii nationale


Intră acum și în grupul de

Un număr de 7796 de elevi suceveni din clasa a VIII a urmează să susţină, marţi şi miercuri, simularea Evaluării naţionale din anul şcolar 2013-2014.

examen elevi

Astfel, în data de 18 februarie va avea loc simularea la Limba şi literatura română – proba scrisă, iar în data de 19 februarie este prevăzută simularea la matematică-probă scrisă.

Afişarea rezultatelor la simularea Evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII a din anul şcolar 2013-2014 va avea loc în data de 7 martie.

Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale, organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII a are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

În acelaşi ordin se precizează că rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.


Intră acum și în grupul de