LIVE: Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

30 de consilieri judeteni din 37 sunt prezenti la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean  Suceava.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava, conferinta de presa:

„Sedinta e azi a fost necesara. Discutiile de azi au avut in vedere lucrarile de la aeroport. Am depus la Ministerul Finantelor documentele ca sa putem lua imprumutul. In aceasta perioada colegii de la aeroport au fost prezenti la Londra pentru dezvoltarea unor relatii de afaceri intre Romania si Marea Britanie pe zona turismului si a transportului de pasageri.

Piata Marii Britanii e foarte importanta. Sunt oameni cu bani care isi permit vacante in afara tarii lor. Exista o componenta importanta privind turismul cultural pentru ei. Romanii care traiesc in Marea Britanie si muncesc acolo vor putea beneficia de transport aerian pentru a se intoarce acasa si a pleca din nou la lucru.”

Ioan Mariuta, manager Aeroportul Salcea:

„Avand in vedere ca e o luna de la inceperea lucrarilor, la capitolul demolare pista au fost efectuate lucrari in proportie de 50 %. Suntem in grafic si chiar avansati. Daca mergeam dupa logica veche, trebuia sa incepem lucrarile in martie. Am discutat sa fim in grafic de lucrari, ba chiar sa mergem mai repede ca sa fructificam fiecare zi.

Catalin Nechifor:

„In martie, vom avea patru evenimente majore. Vom fi prezenti la Berlin la ITB. Aici vor fi prezenti expozanti din 190 de tari. Vom merge si la Targul de turism la Romaniei de la Bucuresti, in partea a doua a lunii. Al treilea, intre 21-23 martie la Cluj Napoca, vom fi prezenti si aici cu tot ce inseamna turism. Intre 28-30 martie, vom merge la Katowice la un targ de turism.

Reusim, pas cu pas, sa ne facem vizibili on zone care sunt clar definite ca se intalneste cererea cu oferta din turism. Am primit  o finantare pentru Spitalul Falticeni. E vorba despre 50 miliarde de lei vechi pentru primele doua trimestre. Speram ca in partea a doua a anului sa mai primim bani. Deja au venit o prima parte din bani si sper ca spitalul sa fie gata curand.

Ar mai ramane de plata pentru finalizarea investitiei mai mult de 50 miliarde de lei. Spre final de an, daca vom avea crestere economica sustenabila vor fi si bani.”

 


Intră acum și în grupul de