Prefectul Florin Sinescu a solicitat primarilor redelimitarea sectiilor de votare care depasesc 2000 de alegatori


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a atras luni atenţia primarilor din judeţ că în procesul de pregătire a alegerilor pentru Parlamentul European care se vor desfăşura în 25 mai este nevoie de delimitarea secţiilor de votare.

sectie votare

El a spus că a constatat că sunt secţii de votare care au peste două mii de alegători ceea ce contravine legii care precizează că se organizează câte o secţie de votare la 2000 de locuitori arondaţi.

Sinescu a arătat că a discutat cu un director din cadrul Autorităţii Electorale Permanente care a cerut să fie efectuată o nouă delimitare a secţiilor de votare conform prevederilor legale.

El a menţionat că situaţii unde secţiile de votare au mai mult de 2000 de alegători arondaţi sunt în Suceava, Bosanci sau Ipoteşti.

Până în 14 martie va trebui finalizată delimitarea secţiilor de votare şi vor fi stabilite şi spaţiile unde acestea vor funcţiona.

Prefectul a menţionat că primarii trebuie să delimiteze noile secţii de votare fără depăşirea limitei colegiilor electorale.


Intră acum și în grupul de