Ion Lungu: „De cand a intrat in insolventa Termica, nu mai avem nici un fel de informatie de acolo”


Intră acum și în grupul de

ion lungu2Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Prioritate e gasirea uunui opertator pentru transport si distributie a agentului termic. Am avut discutii cu consilierii si e imposibil sa faca delegare directa la Primarie. O societate noua e iarasi greu. S-a conturat ideea delegarii de gestiune. Voi avea discutii cu liderii partidelor politice ptentru a vedea ca exista vointa politica in aceasta directie. Vom impune in caietul de sarcini sa preluam o parte din personalul de la Termica.

Pe o varianta optimista, undeva la 15 iulie vom putea avea un nou operator la Suceava pentru agentul termic. Speram sa avem un serviciu civilizat si cat mai multi consumatori la noua centrala de termoficare. Raman probleme cu plata caldurii.

Administratorii judiciari de la Termica nu stau degeaba si in fiecare zi ne trimit cate doua notificari de dare in judecata si cer rezilierea contractului cu Primaria.

De cand a intrat in insolventa Termica, nu mai avem nici un fel de informatie de acolo.

Mai avem de organizat inca 6 sectii de votare suplimentare fata de cele 58 cat erau normal. Sunt sectii care depasesc 2.000 de persoane, ni s-a impus sa nu depasesca numarul acesta si vom mai face 5 sectii noi pe langa o serie de scoli.

Nu cred ca recensamantul a fost unul foarte corect. In lista de la Evidenta Populatiei sunt 114.251 fata de 92.000 cat au fost la recensamant. Spun f oarte clar ca anumite persoane din considerentul de a nu fi prins pe la asociatie nu s-au declarat.

Primaria Suceava va demara un program de reparare a strazilor la rece. Iarna nu a fost foarte lunga si tehnologia cu pavele refolosibile s-a dovedit a fi buna.

Pentru 2014, avem 3,5 milioane lei pentru burse scolare si vom acorda 795 de burse, de performanta, de studiu si merit. E un efort pe care il face Primaria.

Nu comentez lucrurile despre viceprimari in CL Suceava. Consilieriii trebuie sa hotarasca cine si cum face majoritatea.”


Intră acum și în grupul de