Nechifor: „Sper ca de la anul sa putem asigura agent termic si gaz metan la Vatra Dornei”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Suntem la finalul iernii. Vremea e oarecum buna si suntem pregatiti cu foarte multe lucruri sa le reincepem, sa le continuam sau sa le incepem.

Am discutat consistent pe zona de munte, si pe 4 martie la Pojorata, va fi o comisie de la Transgaz pentru a depasi ultimele obstacole pentru magistrala de gaz metan. Proiectul e blocat de foarte multi ani si avem deja o solutie finala. Din 2005 a fost blocata investitia. Sper sa depasim dificultatea.

Transgaz are banii prevazuti in buget si sper ca de la anul sa putem asigura agent termic la Vatra Dornei si gaz metan.

Luni, voi fi prezent la CeX al PSD si vom discuta suplimentar vis a vis de Guvern. Am discutat cu multi colegi din CJ si nimeni nu si-a propus ceva anume. Dupa investirea noului Guvern, se va mai discuta. Dupa evolutia de la Bucuresti vom continua in a avea dialog si sper sa gasim solutii. Nu vreau sa ramanem blocati in culise politice si in aranjamente si negocieri si sa ne apucam de treaba.

Primarii nu isi doresc scandal, ci lucruri facute si proiecte pentru dezvoltare.

Sunt presedintele USL al judetului Suceava, iar consilierii judeteni sunt alesi USL, dar pe lista PSD. Sau PNL, ori PC. Alianta USL e in vigoare pentru ca ea a fost denuntata doar declarativ de PNL. In mod clar fiind inregistrata la tribunal, este in vigoare.

Daca USL va fi in Tribunal dizolvata cu acordul partilor sau unilateral, de abia atunci alianta nu va exista. Se pastreaza lista depusa, dar cu membrii supleanti. Cred ca la Suceava suntem la locul 24 deja.

Dupa desfiintarea USL, fiecare partid va avea libertatea sa faca ce doreste. Tin minte ca in 2012, in CJ am decis o actiune politica prin care toti consilierii judeteni am plecat din deliberativ. Nu vad care vor fi problemele mai departe. Cata vreme va fi majoritate, Consiliul va functiona mai departe. Eu, personal, voi semna daca sunt chestiuni argumentate.”


Intră acum și în grupul de