Lungu: Sper ca pana la finele lui iunie sa avem un nou operator de caldura si apa calda


Intră acum și în grupul de

ion lungu 2013Conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„De ieri am avut primul comandament pe reabilitarea strazilor. Sunt foarte multe sesizari de la oameni si majoritatea justificate. Am eliberat avize de sapaturi pentru 101 strazi. Pe 81 se lucreaza efectiv. Sunt si strazi pe care vor fi restrictii de circulatie. Fac un apel la suceveni sa inteleaga asta.

Ne certam cu constructorii si ii manam pe la spate ca sa isi faca treaba repede, dar trebuie sa fie facute ca la carte. Ma angajez in fata cetatenilor ca fac tot ce pot ca primar, dar astept si intelegere din partea oamenilor. Deja oamenii protesteaza ca e disconfort.

Pe 13 martie, intentionez sa facem o sedinta extraordinara de CL pentru delegarea de atributii la TERMICA. Am discutat cu liderii de grup din CL si consilierii oricat ai discuta cu ei nu au nici o putere pentru ca seful de la partid decide si cred ca nu e un beneficiu ce inseamna ingradirea de exprimare si opinie a consilierilor locali. Astept atunci ca sefii de partide sa aiba o opinie. Eu am discutat cu ei. Merg in CL cu aceasta solutie si vom vedea.

Sper ca pana la finele lui iunie sa avem un nou operator de caldura si apa calda. Vom face eforturi in continuare pentru reabilitarea retelelor.

Nu vom lua mata in sac de la Guvern, va trebui sa vedem ce lucrari mai sunt de facut la investitiile de la Suceava de la unitatile de invatamant prin POR. Va trebui sa inventariem stadiul lucrarilor mai intai.

Si in acest an ma voi implica personal pentru curatenia in munucipiul Suceava, vrem sa pregatim orasul pentru Pasti.

Sunt multe solicitari de la oameni de a reanaliza orasul d.p.d.v. urbanistic. Sunt zone din afara orasului care au conditii mai bune. Am numit o comisie de la urbanism ca sa facem o reinventariere a strazilor intra si extravilan a orasului. În anul 2014 avem deja o zonare facuta si impozitare ca atare. E un lucru bine venit.

Dorim o colaborare cu un oras din Germania si ni se propune o colaborare cu Dusseldorf. Voi intra in CL cu un proiect de intentie si sa fie de acord consilierii cu asta. Ar fi bine venit un parteneriat cu un oras nemtesc.

Luni, la ora 10, va fi o sedinta extraordinara a CL pentru a debloca finantarea din sport. Am cerut si eu sa particip la sedintele comisiei de sport.


Intră acum și în grupul de